Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο: Καταστράφηκε ο πρώτος  πύραυλος που εκτοξεύεται από ράγα

Βίντεο: Καταστράφηκε ο πρώτος πύραυλος που εκτοξεύεται από ράγα

Η ιδέα έδειχνε υποσχόμενη: ένας πύραυλος χαμηλού κόστους που εκτοξεύεται από μια μεταλλική ράγα και μεταφέρει μικρούς δορυφόρους σε τροχιά. Μόνο που η παρθενική πτήση του κράτησε μόλις ένα λεπτό.

Η ιδέα έδειχνε υποσχόμενη: ένας πύραυλος χαμηλού κόστους που εκτοξεύεται από μια μεταλλική ράγα και μεταφέρει μικρούς δορυφόρους σε τροχιά. Μόνο που η παρθενική πτήση του κράτησε μόλις ένα λεπτό.

Ο πειραματικός πύραυλος Super Strypi, ο οποίος αναπτύχθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, εκτοξεύτηκε από μια μεταλλική ράγα μήκους 41 μέτρων, στηριγμένη σε γωνία 45 μοιρών.

Ένα λεπτό μετά την εκτόξευση από στρατιωτική βάση της Χαβάης, ο πύραυλος βγήκε εκτός πορείας και καταστράφηκε -τα πρώτα δεδομένα τηλεμετρίας δείχνουν ότι περιστρεφόταν εκτός ελέγχου, ανακοίνωσε η αμερικανική πολεμική αεροπορία.

Μαζί με τον πύραυλο καταστράφηκε και το φορτίο, ένας δορυφόρος γεωσκόπησης του Πανεπιστημίου της Χαβάης και 13 μικροί δορυφόροι CubeSat.

Παραμένει άγνωστο αν το υπουργείο Ενέργειας θα επιχειρήσει νέα δοκιμή. Κάθε εκτόξευση του Super Strypi κοστίζει γύρω στα 15 εκατομμύρια δολάρια, πολύ λιγότερο από τα δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται για κάθε εκτόξευση συμβατικού πυραύλου στο Διάστημα.

Το μειονέκτημα του πυραύλου ράγας είναι ότι μπορεί να μεταφέρει φορτία βάρους μέχρι 300 κιλών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024