Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομοσπονδιακό «drone-ολόγιο» δημιουργεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ

Ομοσπονδιακό «drone-ολόγιο» δημιουργεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ

Η αυξανόμενη χρήση drones στις Ηνωμένες Πολιτείες τείνει να εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για τις Ομοσπονδιακές Αρχές με αποτέλεσμα η κυβέρνηση Ομπάμα να ανακοινώσει τη δημιουργία ειδικής ομάδας, που θα θεσπίσει κανόνες για τη χρήση τους. Επιπλέον, οι κάτοχοι drones θα πρέπει να τα δηλώσουν.

Η αυξανόμενη χρήση drones στις Ηνωμένες Πολιτείες τείνει να εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για τις Ομοσπονδιακές Αρχές με αποτέλεσμα η κυβέρνηση Ομπάμα να ανακοινώσει τη δημιουργία ειδικής ομάδας, που θα θεσπίσει κανόνες για τη χρήση τους και οι κάτοχοι drones θα πρέπει να τα δηλώσουν.

Η καταγραφή των drones είναι το πρώτο βήμα για τη ρύθμιση της συγκεκριμένης αγοράς.

Ο αμερικανικός νόμος αναφέρει ήδη ότι η μη επανδρωμένες ιπτάμενες μηχανές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τρόπο που δημιουργεί κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια, όπως για παράδειγμα κοντά σε αεροδρόμια ή σε ύψος στο οποίο πετούν μικρά αεροσκάφη.

Ο νόμος, όμως, δεν μπορεί να επιβληθεί εάν δεν είναι γνωστός ο ιδιοκτήτης-χειριστής του drone.

Η αλήθεια είναι ότι με την τεχνολογία να προοδεύει ταχύτατα και το κόστος να πέφτει κατ’ αντίστοιχο τρόπο, πολλοί καταναλωτές αγοράζουν τέτοιες συσκευές θεωρώντας πως είναι παιχνίδια.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορία των ΗΠΑ (FAA) υπολογίζει ότι κατά τη διάρκεια των εορτών, φέτος, ενδέχεται να πωληθούν έως και ένα εκατομμύριο τέτοια ιπτάμενα gadget.

Ήδη τα drone που χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς πρέπει να έχουν εξουσιοδότηση από την FAA για να πετάξουν και οι ιδιοκτήτες-χειριστές τους είναι καταγεγραμμένοι στα μητρώα της Υπηρεσίας.

Η FAA εκτιμά ότι τα επόμενα πέντε χρόνια στον ουρανό των ΗΠΑ θα πετούν έως και 7.500 drones για εμπορικούς σκοπούς. Αλλοι πάλι θεωρούν ότι ο υπολογισμός αυτός είναι υπερβολικά μετριοπαθής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024