Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κομμάτια κινεζικού πυραύλου έπεσαν πάλι σε σπίτι χωρικού

Κομμάτια κινεζικού πυραύλου έπεσαν πάλι σε σπίτι χωρικού

Για πολλοστή φορά, κομμάτια ενός πυραύλου που εκτοξεύτηκε από την Κίνα μεταφέροντας σε τροχιά έναν δορυφόρο πέρασαν μέσα από τη στέγη στο σπίτι χωρικού.

Για πολλοστή φορά, κομμάτια ενός πυραύλου που εκτοξεύτηκε από την Κίνα μεταφέροντας σε τροχιά έναν δορυφόρο πέρασαν μέσα από τη στέγη στο σπίτι χωρικού.

Τοπικά μέσα μεταδίδουν τη φωτογραφία ενός άνδρα να στέκεται δίπλα σε κάτι που μοιάζει με ακροφύσιο του κινητήρα. Πίσω του διακρίνεται ένας ραγισμένος τοίχος, ενώ στο πάτωμα βρίσκονται σπασμένα τούβλα. Μια άλλη φωτογραφία δείχνει μια μεγάλη τρύπα στην κεραμοσκεπή.

Τα συντρίμμια έπεσαν με θόρυβο στο σπίτι εννέα λεπτά μετά την εκτόξευση του πυραύλου Long March 4 από τη γειτονική επαρχία του Σενζί, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο Xinhua. Φορτίο ήταν ένας κινεζικός δορυφόρος γεωσκόπησης, αναμεταδίδει το Reuters.

Διαβάστε επίσης:

Το Πεκίνο παρουσιάζει το φιλόδοξο διαστημικό του πρόγραμμα ως σύμβολο της ανάπτυξης της χώρας, όμως τέτοιου είδους ατυχήματα είναι μάλλον συνηθισμένα.

Το 2013, για παράδειγμα, τμήματα του πυραύλου που μετέφερε το πρώτο κινεζικό ρομπότ στη Σελήνη συνετρίβησαν πάνω σε δύο σπίτια περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα από την εξέδρα εκτόξευσης.

Το περιστατικό συνέβη στην επαρχία Χουνάν, η οποία δέχεται συντρίμμια από τις εκτοξεύσεις του Κέντρου Εκτόξευσης Δορυφόρων στο Σιτσάνγκ της επαρχίας Σετσουάν. Όπως είχε δηλώσει τότε τοπικός αξιωματούχος, οι κάτοικοι έχουν κληθεί να εκκενώσουν την περιοχή 30 φορές από το 1990.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024