Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο: Φρικτές εικόνες σε γαλλικό εκκολαπτήριο κοτόπουλων

Βίντεο: Φρικτές εικόνες σε γαλλικό εκκολαπτήριο κοτόπουλων

Ένα φρικτό βίντεο που δείχνει χιλιάδες αρσενικά κοτοπουλάκια να εξοντώνονται στο εκκολαπτήριο προκαλεί οργή στη Γαλλία, με δεκάδες πολιτικούς να ζητούν την απαγόρευση αυτής της «αποτρόπαιης πρακτικής».

Ένα φρικτό βίντεο που δείχνει χιλιάδες αρσενικά κοτοπουλάκια να εξοντώνονται στο εκκολαπτήριο προκαλεί οργή στη Γαλλία, με δεκάδες πολιτικούς να ζητούν την απαγόρευση αυτής της «αποτρόπαιης πρακτικής».

Το βίντεο, τραβηγμένο από εργαζόμενο του εκκολαπτηρίου, δείχνει εργάτες να ρίχνουν νεογέννητα κοτόπουλα σε κυλιόμενους ιμάντες που οδηγούν σε έναν περιστρεφόμενο βιομηχανικό καταστροφέα -από την άλλη άκρη της μηχανής βγαίνει ένας αηδιαστικός, ματωμένος πολτός.

Καφάσια με ζωντανά κοτόπουλα πετάγονται το ένα πάνω στο άλλο, δίπλα σε έναν άλλο σωρό από διαμελισμένα κοτόπουλα.

Ένας από τους εργάτες εμφανίζεται να ρίχνει εκατοντάδες κοτοπουλάκια σε μια σακούλα σκουπιδιών, την οποία στη συνέχεια πιέζει με το βάρος του για να μειώσει τον όγκο. Η άκρη της σακούλας δένεται τελικά κόμπο και τα κοτόπουλα αφήνονται να πεθάνουν από ασφυξία.

Στο πάτωμα διακρίνονται τραυματισμένα, παραμορφωμένα κοτόπουλα, ενώ άλλα σέρνονται μισοπεθαμένα μέσα σε βρόμικα χαρτόκουτα.

Όπως αναφέρει το Sky News, το βίντεο δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από οργάνωση για την προστασία των ζώων. Έκτοτε, περισσότεροι από 95.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτημα για την απαγόρευση τέτοιων απάνθρωπων πρακτικών.

Έπειτα από δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για 50 εκατομμύρια αρσενικά κοτόπουλα να σκοτώνονται στα γαλλικά εκκολαπτήρια κάθε χρόνο, δεκάδες βουλευτές ζητούν από τον υπουργό Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ να λάβει μέτρα.

Τα αρσενικά κοτόπουλα είναι γενικά ανεπιθύμητα στην πτηνοτροφία επειδή δεν δίνουν αβγά και θεωρούνται συνήθως ακατάλληλα για παραγωγή κρέατος.

Ορισμένοι γάλλοι βουλευτές ζητούν τώρα την υιοθέτηση του κανονισμού που ισχύει στη Γερμανία, όπου το φύλο των κοτόπουλων ελέγχεται κατά την εμβρυακή ανάπτυξη. Τα αβγά με αρσενικά έμβρυα καταστρέφονται πριν εκκολαφθούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024