Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Και δεύτερος Αμερικανός φέρεται να σκότωσε λιοντάρι στη Ζιμπάμπουε

Και δεύτερος Αμερικανός φέρεται να σκότωσε λιοντάρι στη Ζιμπάμπουε

Με τη διεθνή κατακραυγή να συνεχίζεται για τον αμερικανό οδοντίατρο που σκότωσε παράνομα το εμβληματικό λιοντάρι Σέσιλ στη Ζιμπάμπουε, οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι αναζητούν έναν δεύτερο αμερικανό κυνηγό που φέρεται να σκότωσε λιοντάρι χωρίς άδεια τον περασμένο Απρίλιο.

Με τη διεθνή κατακραυγή να συνεχίζεται για τον αμερικανό οδοντίατρο που σκότωσε παράνομα το εμβληματικό λιοντάρι Σέσιλ στη Ζιμπάμπουε, οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι αναζητούν έναν δεύτερο αμερικανό κυνηγό που φέρεται να σκότωσε λιοντάρι χωρίς άδεια τον περασμένο Απρίλιο..

Σύμφωνα με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων και Άγριας Ζωής της Ζιμπάμπουε, ο αμερικανός Τζαν Κάσιμιρ Σέσκι από την Πενσιλβάνια χρησιμοποίησε τόξο για να σκοτώσει παράνομα ένα λιοντάρι στο Εθνικό Πάρκο του Χουάνγκε, όπου σκοτώθηκε και ο Σέσιλ τον Ιούλιο.

Ο ντόπιος γαιοκτήμονας που οργάνωσε το κυνήγι, ιδιοκτήτης του πρακτορείου οργάνωσης σαφάρι Nyala Safaris, έχει ήδη συλληφθεί για την υπόθεση.

Στο μεταξύ, οι αρχές διέψευσαν αρχικές αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες το λιοντάρι που σκοτώθηκε σε αυτό το περιστατικό ήταν ο «Τζέρικο», ένα αρσενικό που ζούσε στην ίδια περιοχή με τον Σέσιλ και είχε φιλικές σχέσεις μαζί του. Ο πομπός GPS του Τζέρικο συνεχίζει να μεταδίδει το στίγμα του, ανακοίνωσαν οι επιστήμονες που τον παρακολουθούν.

Στις ΗΠΑ περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής αίτημα για την έκδοση του αμερικανού οδοντιάτρου Ουόλτερ Πάλμερ που σκότωσε τον Σέσιλ αφού τον δελέασε με κρέας. Το αίτημα έκδοσης που έχει υποβάλει η Ζιμπάμπουε εξετάζεται τώρα από την αμερικανική κυβέρνηση.

Λόγω των αντιδράσεων για τον Σέσιλ, ο οποίος έφερε πομπό GPS στο πλαίσιο πολυετούς ερευνητικού προγράμματος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, το οδοντιατρείο του Πάλμερ στη Μινεάπολις της Μινεσότα παραμένει κλειστό.

Στη Ζιμπάμπουε, ο Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αναστέλλει το κυνήγι λεοπαρδάλεων και ελεφάντων έξω από το Χουάνγκε.

Το κυνήγι λιονταριών επιτρέπεται στη Ζιμπάμπουε μόνο με άδεια των αρχών, η οποία εκδίδεται με γνωμοδότηση των οικολόγων για τις πιθανές επιπτώσεις στα οικοσυστήματα. Όπως δήλωσε στο Associated Press ο Μπρεντ Στάπελκαμπ, ερευνητής που μελετούσε τον Σέσιλ για εννέα χρόνια, και του είχε τοποθετήσει νέο κολάρο GPS τον Οκτώβριο, καμία άδεια για κυνήγι λιονταριών δεν είχε εκδοθεί φέτος στην περιοχή του Χουάνγκε.

Ο Στάπελκαμπ ανέφερε πάντως πως τα τελευταία χρόνια έχουν σκοτωθεί παράνομα στο Εθνικό Πάρκο περισσότερα από δώδεκα λιοντάρια.

Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Σέσιλ, οι κυνηγοί συνηθίζουν να δελεάζουν τα λιοντάρια κρεμώντας κρέας και εντόσθια από ζέβρες ή καμηλοπαρδάλεις, ζώα τα οποία σκοτώνουν ειδικά για αυτό τον σκοπό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024