Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Cortana δεν μιλάει ελληνικά, μπορείτε όμως να την «επισκεφτείτε»

Η Cortana δεν μιλάει ελληνικά, μπορείτε όμως να την «επισκεφτείτε»

Η Cortana είναι ένα από τα πολυσυζητημένα νέα στοιχεία των Windows 10. Δεν είναι όμως διαθέσιμη παρά σε επτά χώρες ανά τον κόσμο σε σύνολο 190 χωρών όπου διατίθεται το λειτουργικό σύστημα. Από τις 29 Ιουλίου 2015, η Cortana απαντά σε ερωτήσεις μόνο όσων δηλώνουν προέλευση από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία, την Ισπανία, την Γερμανία, την Ιταλία ή την Κϊνα.

Η Cortana είναι ένα από τα πολυσυζητημένα νέα στοιχεία των Windows 10. Δεν είναι όμως διαθέσιμη παρά σε επτά χώρες ανά τον κόσμο σε σύνολο 190 χωρών όπου διατίθεται το λειτουργικό σύστημα από την 1η ημέρα της κυκλοφορίας του. Από τις 29 Ιουλίου 2015, η Cortana απαντά σε ερωτήσεις μόνο όσων δηλώνουν προέλευση από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία, την Ισπανία, την Γερμανία, την Ιταλία ή την Κίνα.

«Τους επόμενους μήνες» θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες: Ιαπωνία, Αυστραλία, Καναδάς (Αγγλικά) και Ινδία. Έπονται Βραζιλία, Μεξικό και Καναδάς (Γαλλικά), έχει κάνει γνωστό η Microsoft.

Η Cortana όμως, δεν κάνει τώρα το ντεμπούτο της -είναι ήδη γνωστή στους κατόχους smartphone με Windows Phone. Εάν ο χρήστης αλλάξει την περιοχή στις ρυθμίσεις, η Cortana καθίσταται διαθέσιμη, μας μεταφέρουν.

Από το μενού Start, ανοίξτε τα Settings και επιλέξτε Time & Language και Region & Language. Στην ενότητα «country or region» μπορεί κανείς να επιλέξει μια από τις χώρες όπου η Cortana είναι διαθέσιμη -στην γλώσσα που θέλετε: France για γαλλικά, Spain για ισπανικά, Germany για γερμανικά, Italy για ιταλικά ή China για Mandarin.



  • Θυμηθείτε ότι η Cortana για να αποδειχτεί χρήσιμη χρειάζεται να γνωρίζει πολλά για εσάς, όσο το δυνατόν περισσότερα. Για παράδειγμα, πώς θα σας υπενθυμίσει κάτι που εξαρτάται από την θέση σας εάν δεν της επιτρέψετε να την γνωρίζει; Μια από τις απαιτούμενες πληροφορίες είναι η Θέση σας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, κατά την ενεργοποίηση της Cortana θα σας ζητηθεί να συναινέσετε στην παροχή πολλών πληροφοριών. Επιθεωρείστε τα δικαιώματα και προχωρήστε συνειδητά.

Φυσικά, η αλλαγή αυτή στις ρυθμίσεις έχει συνέπειες σε άλλες λειτουργίες του συστήματος, όπως εμφανώς στο Windows Store και τα apps που απευθύνονται σε περιορισμένο αριθμό χωρών. Εάν χρειάζεστε ένα τέτοιο app, τότε θα πρέπει να επιστρέψετε στις ρυθμίσεις και στην Ελλάδα και να αποχωριστείτε την Cortana για λίγο ή περισσότερο, μέχρι τότε που η Cortana θα μάθει ελληνικά. Εξάλλου, αρχιτέκτοντας των υπηρεσιών πίσω από την Cortana είναι ο Δρ Σάββας Παραστατίδης.

  • H Cortana απαντά σε ερωτήματα και από τον Microsoft Edge

Από την άλλη, Αμερικανοί, Βρετανοί, Γάλλοι, Ισπανοί, Γερμανοί, Ιταλοί και Κινέζοι επιλέγουν να να περιορίσουν λίγο το πεδίο του search στην taskbar και μαζί του την άμεση διαθεσιμότητα της Cortana Με δεξί κλικ στην μπάρα επιλέγετε Search και απενεργοποιήστε το (Disabled). Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίζεται μόνο το εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού στην taskbar.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την Cortana στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024