Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτυπωμένο κτήριο γραφείων σχεδιάζει το Ντουμπάι

Εκτυπωμένο κτήριο γραφείων σχεδιάζει το Ντουμπάι

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε ότι προχωρά άμεσα στη δημιουργία του πρώτου οικοδομήματος που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος γραφείων η κατασκευή του οποίου θα γίνει με εκτυπωτή 3D.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε ότι προχωρά άμεσα στη δημιουργία του πρώτου οικοδομήματος που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος γραφείων η κατασκευή του οποίου θα γίνει με εκτυπωτή 3D. Πρόκειται για ένα οικοδόμημα που θα έχει συνολική επιφάνεια 185 τετραγωνικών μέτρων. Θα χρησιμοποιηθεί ένας 3D εκτυπωτής ύψους 7 μέτρων ο οποίος θα εκτυπώσει μια σειρά από στρώματα τα οποία στη συνέχεια θα συναρμολογηθούν για να δημιουργήσουν το εκτυπωμένο κτήριο γραφείων.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την εκτύπωση του οικοδομήματος είναι ενισχυμένο τσιμέντο, και γύψος ενισχυμένος με ίνες γυαλιού και πλαστικό. Τα έπιπλα των γραφείων θα είναι επίσης προϊόν εκτύπωσης. Την εκτύπωση θα αναλάβει η κινεζική εταιρεία Winsun που ειδικεύεται στην εκτύπωση πολύ μεγάλων αντικειμένων με 3D εκτυπωτές. Το οικοδόμημα που θα βρίσκεται στο Ντουμπάι σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΑΕ θα έχει κατά 50%-70% μειωμένο κόστος κατασκευής σε σχέση με ένα συμβατικό κτίριο και 50%-80% μικρότερο εργατικό κόστος.

Θοδωρής Λαΐνας
Βήμα Science

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς για τα ημιτελικά του ATP Masters 500 της Βαρκελώνης. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024