Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ενεργός άνθρακας εστάλη κατά λάθος σε εργαστήρια εννέα πολιτειών

ΗΠΑ: Ενεργός άνθρακας εστάλη κατά λάθος σε εργαστήρια εννέα πολιτειών

Από στρατιωτική εγκατάσταση στην πολιτεία Γιούτα στάλθηκαν κατά λάθος ενεργά δείγματα βακίλων του άνθρακα σε ιδιωτικά εργαστήρια σε εννιά πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και σε αμερικάνικη στρατιωτική βάση στη Νότιo Κορέα, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν αναφέρθηκαν μολύνσεις ή κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Από στρατιωτική εγκατάσταση στην πολιτεία Γιούτα στάλθηκαν κατά λάθος ενεργά δείγματα βακίλων του άνθρακα σε ιδιωτικά εργαστήρια σε εννιά πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και σε αμερικάνικη στρατιωτική βάση στη Νότι Κορέα, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν αναφέρθηκαν μολύνσεις ή κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Τα δείγματα ήταν προγραμματισμένα να σταλούν σε εργαστήρια σε ανενεργή μορφή ως μέρος των προσπαθειών του αμερικανικού στρατού να δημιουργήσει δοκιμαστικό το οποίο θα χρησιμοποιείται επιτόπου για ανίχνευση βιολογικών απειλών στο περιβάλλον, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Σε μια προσπάθεια μέγιστης προσοχής, (το Πεντάγωνο) έχει αναστείλει τις αποστολές του υλικού αυτού από τα εργαστήριά του ώσπου να τελειώσει η έρευνα» είπε ο εκπρόσωπός του, συνταγματάρχης Στηβ Ουόρεν.

Δεν διευκρινίστηκε αν οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια έχουν υποβληθεί σε προληπτική θεραπεία.

Εχει ξανασυμβεί…

Παρόμοιο γεγονός είχε συμβεί πριν από 11 μήνες όταν το κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών των ΗΠΑ στην Ατλάντα είχε στείλει κατά λάθος δείγματα ενεργού άνθρακα, αντί κατεστραμμένου, σε παράρτημα που δεν ήταν εξουσιοδοτημένο να χειριστεί ενεργά δείγματα, εκθέτοντας δεκάδες υπαλλήλους σε κίνδυνο.

Οι υπάλληλοι είχαν υποβληθεί σε εμβολιασμούς κατά του άνθρακα ενώ τους είχε χορηγηθεί προληπτική θεραπεία με αντιβίωση, και δεν είχε αρρωστήσει κανείς.

Το πρόσφατο δείγμα στάλθηκε την Παρασκευή από τη Γιούτα σε εργαστήρια στις πολιτείες Μέριλαντ, Τέξας, Ουισκόνσιν, Ντέλαγουερ, Νιού Τζέρσεϋ, Τενεσί, Νέα Υόρκη, Καλιφόρνια και Βιρτζίνια, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ο ίδιος ανέφερε πως σε ό,τι αφορά τη Νότιo Κορέα «το δείγμα απεστάλη στην αεροπορική βάση Οσάν και καταστράφηκε σύμφωνα με τις αρμόζουσες διαδικασίες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024