Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ταξί χωρίς οδηγό υπό δοκιμή στους δρόμους από την Uber

Ταξί χωρίς οδηγό υπό δοκιμή στους δρόμους από την Uber

Στους δρόμους του Πίτσμπουργκ συνελήφθη από τον φωτογραφικό φακό το πρώτο ρομποτικό όχημα με τα διακριτικά της Uber, δημιούργημα του νεοσύστατου Κέντρου Προηγμένων Τεχνολογιών όπως αναφέρεται στο μαύρο Ford με την περιστρεφόμενη κάμερα στην οροφή του.

Στους δρόμους του Πίτσμπουργκ συνελήφθη από τον φωτογραφικό φακό το πρώτο ρομποτικό όχημα με τα διακριτικά της Uber, δημιούργημα του νεοσύστατου Κέντρου Προηγμένων Τεχνολογιών όπως αναφέρεται στο μαύρο Ford με την περιστρεφόμενη κάμερα στην οροφή του. Το αποκλειστικό δημοσίευμα ανήκει στην εφημερίδα Pittsburgh Business Times.

«Πρόκειται για τις πρώτες ερευνητικές προσπάθειές μας, που αφορά στην χαρτογράφηση, την ασφάλεια και τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης», επιβεβαίωσε στην εφημερίδα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στην πολιτεία της Πενσυλβάνια.

Η Uber ανακοίνωσε στις 2 Φεβρουαρίου 2015, την στενή, στρατηγικής σημασίας, συνεργασία της με το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon . Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι να αξιοποιήσει την εξειδίκευση του πανεπιστημίου στην πληροφορική και συγκεκριμένα την τεχνογνωσία του κέντρου ρομποτικής. Δίπλα στην πανεπιστημιούπολη στο Πίτσμπουργκ θα στήσει η Uber το δικό της Κέντρο Προηγμένων Τεχνολογιών για να μελετήσει όσα απαιτούνται για την ασφαλή κυκλοφορία αυτόνομων οχημάτων, διαφαίνεται από τις ανακοινώσεις.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024