Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτυπωμένο δέρμα θα χρησιμοποιεί για τις δοκιμές της η L'Oréal

Εκτυπωμένο δέρμα θα χρησιμοποιεί για τις δοκιμές της η L’Oréal

Η γαλλική L'Oréal, η μεγαλύτερη εταιρεία καλλυντικών του κόσμου, χρειάζεται πολύ ανθρώπινο δέρμα για τις δοκιμές των καλλυντικών της. Γι΄αυτό και συνεργάζεται με αμερικανική εταιρεία για την τρισδιάστατη εκτύπωση ζωντανού δέρματος.

Η γαλλική L’Oréal, η μεγαλύτερη εταιρεία καλλυντικών του κόσμου, χρειάζεται πολύ ανθρώπινο δέρμα για τις δοκιμές των καλλυντικών της. Γι΄αυτό και συνεργάζεται με αμερικανική εταιρεία για την τρισδιάστατη εκτύπωση ζωντανού δέρματος.

Ο γαλλικός όμιλος, μεγάλος παίκτης στην αγορά βιοτεχνολογίας και νανοτεχνολογίας, ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την εταιρεία Organovo, η οποία έχει αναπτύξει τεχνολογίες εκτύπωσης ιστών του ήπατος και των νεφρών και συνεργάζεται ήδη με μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες όπως η Merck.

Διαβάστε επίσης:

Από τότε που η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε τις δοκιμές καλλυντικών σε πειραματόζωα το 2013, η βιομηχανία καλλυντικών στρέφεται όλο και περισσότερο στο δέρμα εργαστηρίου.

Η L’Oréal χρησιμοποιεί ήδη την πατενταρισμένη τεχνολογία της Episkin για την παραγωγή καλλιεργημένου δέρματος. Δείγματα από ασθενείς που υποβάλλονται σε πλαστικές επεμβάσεις καλλιεργούνται κάτω από ειδικές συνθήκες στο εργαστήριο και δίνουν φύλλα κυττάρων δέρματος με πάχος ένα χιλιοστό.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, το δέρμα καλλιεργείται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Λυόν, με έκταση όσο τρεις Ολυμπιακές πισίνες. Οι περίπου 60 επιστήμονες που εργάζονται εκεί παράγουν κάθε χρόνο περισσότερα από 100.000 δείγματα δέρματος, με συνολική επιφάνεια περίπου πέντε τετραγωνικών μέτρων. Τα δείγματα, με μέγεθος μόλις 0,5 τετραγωνικά εκατοστά, χωρίζονται σε εννέα κατηγορίες που καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες και εθνικότητες.

Περίπου τα μισά χρησιμοποιούνται για δοκιμές από την ίδια τη L’Oréal και τα υπόλοιπα πωλούνται σε εταιρείες καλλυντικών και φαρμακοβιομηχανίες, όπου χρησιμοποιούνται κυρίως για δοκιμές τοξικότητας.

Η τεχνολογία βιοεκτύπωσης, στην οποία εκτυπωτές τριών διαστάσεων αποθέτουν ζωντανά κύτταρα σε «σκαλωσιές» που μιμούνται τον πραγματικό ιστό, υπόσχεται τώρα να επιταχύνει τη διαδικασία, αν και η L’Oréal δεν δίνει χρονοδιάγραμμα για την εμπορική αξιοποίησή της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024