Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λήξη της επιδημίας Έμπολα στη Λιβερία

Λήξη της επιδημίας Έμπολα στη Λιβερία

Τη λήξη της επιδημίας Έμπολα στη Λιβερία κήρυξαν η κυβέρνηση της χώρας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τονίζοντας ωστόσο ότι η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί στη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε.

Τη λήξη της επιδημίας Έμπολα στη Λιβερία κήρυξαν η κυβέρνηση της χώρας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τονίζοντας ωστόσο ότι η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί στη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε.

Ο τελευταίος γνωστός ασθενής του αιμορραγικού πυρετού στη Λιβερία πέθανε στις 27 Μαρτίου και τάφηκε την επόμενη ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι σήμερα έχουν περάσει 42 ημέρες χωρίς αναφορές για νέα περιστατικά -το επίσημο όριο που θέτει ο ΠΟΥ προκειμένου να κηρυχθεί λήξη της επιδημίας.

Η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται και στις δύο άλλες χώρες της δυτικής Αφρικής που χτυπήθηκαν από τη χειρότερη επιδημία Έμπολα στην ιστορία: την εβδομάδα που έληξε στις 3 Μαΐου, η Γουινέα και η Σιέρα Λεόνε ανέφεραν μόλις εννέα νέα κρούσματα η καθεμία -αριθμός σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τα εκατοντάδες νέα περιστατικά που καταγράφονταν κατά την κορύφωση της επιδημίας στα τέλη του 2014.

Το ανησυχητικό όμως είναι ότι αρκετά από τα νέα περιστατικά, και ειδικά στη Γουινέα, αφορούν άτομα που δεν περιλαμβάνονταν στις λίστες επαφών άλλων ασθενών. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός μπορεί να διαδίδεται σε αλυσίδες μετάδοσης που δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί.

Συνολικά 11.005 άνθρωποι πέθαναν από αιμορραγικό πυρετό από την έναρξη της επιδημίας το Δεκέμβριο του 2013.

Στη Λιβερία, η Δευτέρα κηρύχθηκε επίσημη μέρα ευχαριστιών. Οι μουσουλμάνοι της χώρας κλήθηκαν να προσευχηθούν για τους νεκρούς τους την Παρασκευή, κάτι που οι χριστιανοί προγραμματίζουν για τη Δευτέρα.

Στην καταπολέμηση του ιού στη Λιβερία, μια χώρα που ιδρύθηκε από πρώην σκλάβους που απελευθερώθηκαν στις ΗΠΑ, συνέβαλαν και οι εκατοντάδες αμερικανοί στρατιώτες που εστάλησαν για να δημιουργήσουν πρόχειρες κλινικές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024