Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όλη την περιουσία του θα δωρίσει ο Τιμ Κουκ, επικεφαλής της Apple

Όλη την περιουσία του θα δωρίσει ο Τιμ Κουκ, επικεφαλής της Apple

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας στον κόσμο, Τιμ Κουκ θα δωρίσει όλη την περιουσία του για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως δήλωσε στο περιοδικό Fortune.

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας στον κόσμο, Τιμ Κουκ θα δωρίσει όλη την περιουσία του για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αφού πληρώσει για την ακαδημαϊκή εκπαίδευση του 10χρονου σήμερα ανιψιού του, όπως δήλωσε στο περιοδικό Fortune. Η τρέχουσα αξία της περιουσίας του 54χρονου Κουκ ανέρχεται σε 785 εκατομμύρια δολάρια (725,8 εκατ. ευρώ).

Σε εκτενές αφιέρωμα στο πρόσωπό του στο υπό έκδοση τεύχος του περιοδικού Fortune την 1η Απριλίου, ο Κουκ δηλώνει πως φιλοδοξεί να αλλάξει κάτι στον κόσμο, να αποτελέσει «το πετραδάκι στην λίμνη που προκαλεί τις αναταράξεις για την αλλαγή», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο εκατομμυριούχος, η περιουσία του οποίου δεν συγκρίνεται με αυτή του Μαρκ Ζάκερμπεργκ ή του Μπιλ Γκέιτς, δηλώνει στο περιοδικό πως επιχειρεί να προσεγγίσει συστηματικά την φιλανθρωπία, πέρα από την υπογραφή επιταγών. Η φιλανθρωπική του δράση έχει ήδη ξεκινήσει, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει τους φορείς.

Ο Κουκ δεν είναι ανάμεσα σε εκείνους που έχουν συνυπογράψει την πρόταση του δισεκατομμυριούχου Ουόρεν Μπάφετ, ο οποίος καλεί όλους τους πολύ πλούσιους να δωρίσουν τουλάχιστον την μισή τους περιουσία εν ζωή, μέσω του προγράμματος Giving Pledge -σε αυτή τη λίστα εμφανίζονται οι Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς.

Διαβάστε περισσότερα για τον Τιμ Κουκ στο tech.in.gr:

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024