Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο: Το νερό βράζει από πεινασμένα πιράνχα

Βίντεο: Το νερό βράζει από πεινασμένα πιράνχα

Σαν σκηνή από ταινία τρόμου, αυτό το βίντεο δείχνει ένα κοπάδι πεινασμένα πιράνχα να ταράζει τα νερά ενός ποταμού στη Βραζιλία καθώς οι άνθρωποι τούς πετούν κομμάτια κρέατος.

Σαν σκηνή από ταινία τρόμου, αυτό το βίντεο δείχνει ένα κοπάδι πεινασμένα πιράνχα να ταράζει τα νερά ενός ποταμού στη Βραζιλία καθώς οι άνθρωποι τούς πετούν κομμάτια κρέατος.

Οι εικόνες φαίνονται τρομακτικές, στην πραγματικότητα όμως τα πιράνχα σπάνια απειλούν τον άνθρωπο, λέει o Ζεμπ Χόγκαν, καθηγητής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα στο Ρένο και συνεργάτης του περιοδικού National Geographic.

«Έχω κολυμπήσει δεκάδες φορές σε ποτάμια όπου τα πιράνχα αφθονούν, ποτέ όμως δεν με έχουν δαγκώσει» αναφέρει.

Τα παμφάγα ψάρια, διαβόητα για τα κοφτερά δόντια τους, απαντώνται σε όλη τη Νότιο Αμερική. Οι άνθρωποι κολυμπούν συχνά ανάμεσά τους χωρίς κίνδυνο, και μάλιστα ψαρεύουν τα πιράνχα ως τοπική λιχουδιά.

Τα πιράνχα «μπορούν πάντως να γίνουν επικίνδυνα αν παγιδευτούν σε μια μικρή περιοχή χωρίς φαγητό» αναφέρει ο Χόγκαν στο National Geographic News.

Μια τέτοια κατάσταση καταγράφηκε από τον αμερικανό πρόεδρο Θίοντορ Ρούζβελτ κατά την αποστολή του στον Αμαζόνιο τη διετία 1913-14. Ντόπιοι ψαράδες απέκλεισαν πιράνχα σε ένα τμήμα του ποταμού και τα άφησαν πεινασμένα για μέρες. Όταν πέταξαν στο νερό μια νεκρή αγελάδα μπροστά στον Ρούσβελτ, τα ψάρια την καταβρόχθισαν σε λίγα δευτερόλεπτα, αφήνοντας μόνο τον σκελετό.

Αλιείς στον Αμαζόνιο έχουν πράγματι δαγκωθεί από πιράνχα, και ορισμένες επιθέσεις φέρονται να κατέληξαν στο θάνατο των θυμάτων, ωστόσο αυτά τα περιστατικά «είναι πολύ σπάνια», διαβεβαιώνει ο Χόγκαν.

Τα πιράνχα του νέου βίντεο δείχνουν να είναι ιδιαίτερα επιθετικά, πιθανώς επειδή οι άνθρωποι τους πετούν συστηματικά τροφή στο ίδιο σημείο του ποταμού, εκτίμησε ο Χόγκαν. Ο χρήστης που ανέβασε το βίντεο του YouTube δεν απάντησε στα αιτήματα του National Geographic να δώσει πληροφορίες για το πού και πότε τραβήχτηκε.

Παρόλο που τα πιράνχα είναι πασίγνωστα, οι ιχθυολόγοι δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τον αριθμό των διαφορετικών ειδών τους. Οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από 30 έως 60 είδη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024