Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έπεσαν για μία ώρα το Facebook και το Instagram - Eπίθεση χάκερ;

Έπεσαν για μία ώρα το Facebook και το Instagram – Eπίθεση χάκερ;

Δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση στο Facebook και το Instagram το πρωί της Τρίτης για περίπου μία ώρα. Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, το πρόβλημα φαίνεται πως καταγράφεται σε όλα τα μέρη του κόσμου. Ανάλογα προβλήματα σε μικρότερης διάδοσης κοινωνικά δίκτυα, όπως το Tinder, το Aim και το Hipchat. Ομάδα χάκερ άφησε να εννοηθεί ότι επρόκειτο για κυβερνοεπίθεση, πίσω από την οποία βρισκόταν η ίδια.

Δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση στο Facebook και το Instagram το πρωί της Τρίτης για περίπου μία ώρα. Το πρόβλημα καταγράφηκε σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Ομάδα χάκερ άφησε να εννοηθεί ότι επρόκειτο για κυβερνοεπίθεση, πίσω από την οποία βρισκόταν η ίδια. Το πρόβλημα στα δύο κοινωνικά δίκτυα αποκαταστάθηκε περίπου μία ώρα μετά τη διακοπή.

Ανάλογα προβλήματα σε μικρότερης διάδοσης κοινωνικά δίκτυα, όπως το Tinder, το Aim και το Hipchat.

Λογαριασμός του Twitter που υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται από μία ομάδα χάκερ, την «Lizard Squad», ανάρτησε μήνυμα με το οποίο αφήνει να εννοηθεί πως επρόκειτο για κυβερνοεπίθεση που είχε πραγματοποιήσει.

Η αιτία του προβλήματος είναι άγνωστη και από νωρίς είχαν εκφραστεί ανησυχίες πως μπορεί να πρόκειται για κυβερνοεπίθεση.

Κανένα από τα δύο μεγάλα κοινωνικά δίκτυα δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής εξήγηση. Το Instagram είχε περιοριστεί να αναφέρει, πριν αποκατασταθεί η λειτουργία του, στο Twitter πως «έχει υπόψη του τη διακοπή λειτουργίας και προσπαθεί να την αποκαταστήσει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024