Πολύ σκληρό για να πεθάνει

Κλώνος του Pirate Bay λειτουργεί στο Διαδίκτυο

Κλώνος του Pirate Bay λειτουργεί στο Διαδίκτυο
Το απαγορευμένο Pirate Bay είναι πλέον διαθέσιμο ως κλώνος


Μόλις πέντε μέρες μετά την επιχείρηση της σουηδικής αστυνομίας που οδήγησε στο κλείσιμο του Pirate Bay, μια μετενσάρκωση της δημοφιλούς υπηρεσίες ανταλλαγής αρχείων εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο.

Το Οldpiratebay.org είναι ένα αντίγραφο του Pirate Bay που δημιούργησε το Isohunt, μεγάλος ανταγωνιστής του Pirate Bay στην αγορά υπηρεσιών ανταλλαγής αρχείων.

Στόχος της κλωνοποίησης είναι «να σωθεί η Ελευθερία της πληροφορίας στο Διαδίκτυο».

Ο νέος δικτυακός τόπος αξιοποιεί τη βάση δεδομένων του Pirate Bay, αν και παραμένει ασαφές αν προσφέρει και νέους τίτλους εκτός από τους παλιούς.

Τα περισσότερα από τα αρχεία που προσφέρονται για κατέβασμα είναι πειρατικό υλικό, και οι ιδρυτές και διαχειριστές του Pirate Bay έχουν καταδικαστεί εδώ και καιρό για συνέργεια σε πειρατεία.

Παρόλα αυτά, η υπηρεσία συνέχιζε να λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια. Έπειτα από την κίνηση της Βρετανίας και άλλων χωρών να απαγορεύσουν την πρόσβαση στον κεντρικό δικτυακό τόπο PirateBay.se, οι διαχειριστές της υπηρεσίας δημιούργησαν αντίγραφά της (proxy sites και mirror sites) σε διάφορες χώρες όπου δεν έχουν ασκηθεί διώξεις.

Τα αντίγραφα αυτά τέθηκαν εκτός λειτουργίας έπειτα από κατάσχεση διακομιστών στη Σουηδία.

Όπως φαίνεται όμως το Isohunt πρόλαβε να αντιγράψει τη βάση δεδομένων.

O αρχικός δικτυακός τόπος Isohunt.org έκλεισε το 2013 με δικαστική απόφαση στον Καναδά, ωστόσο η υπηρεσία συνεχίζει να λειτουργεί στη νέα διεύθυνση Isohunt.to.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη