Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας αρουραίος για κάθε τέσσερις Νεοϋορκέζους

Ένας αρουραίος για κάθε τέσσερις Νεοϋορκέζους

Ο αστικός μύθος θέλει τη Νέα Υόρκη να φιλοξενεί ίσους πληθυσμούς ανθρώπων και τρωκτικών. Φαίνεται όμως ότι οι Νεοϋορκέζοι υπερβάλλουν.

Ο αστικός μύθος θέλει τη Νέα Υόρκη να φιλοξενεί ίσους πληθυσμούς ανθρώπων και τρωκτικών. Φαίνεται όμως ότι οι Νεοϋορκέζοι υπερβάλλουν.

Η πρώτη στατιστική ανάλυση για το φλέγον ζήτημα εκτιμά τον πληθυσμό των αρουραίων στα 2 εκατομμύρια. Δεδομένου ότι η μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης έχει πληθυσμό οκτώ περίπου εκατομμυρίων, αυτό θα σήμαινε ότι ένα τρωκτικό αντιστοιχεί σε τέσσερις κατοίκους.

Διαβάστε επίσης:

Η ανάλυση, η οποία μάλιστα βραβεύτηκε σε διαγωνισμό συγγραφής για στατιστικούς, εξέτασε τις αναφορές για εμφάνιση αρουραίων στη Νέα Υόρκη, και υπολογίζει ότι σε ολόκληρη την πόλη πρέπει να υπάρχουν 40.500 σημεία όπου ζουν τρωκτικά.

Υποθέτοντας ότι μια τυπική αποικία αρουραίων μπορεί να φιλοξενεί μέχρι 50 άτομα, και ότι κάθε «μολυσμένο» σημείο φιλοξενεί μια πλήρη αποικία, ο συντάκτης της μελέτης δίνει μια «εξαιρετικά γενναιόδωρη εκτίμηση» για δύο εκατομμύρια άτομα.

«Παρόλο που ο πληθυσμός των αρουραίων παραμένει σημαντικό πρόβλημα στη Νέα Υόρκη, δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις που υποστηρίζουν τον αριθμό των 8 εκατομμυρίων» γράφει ο Τζόναθαν Άουερμπαχ, νικητής του διαγωνισμού YSS/Significance Young Statisticians Writing Competition.

«Σε προβλήματα όπως αυτό, τα δεδομένα που διαθέτουν οι αρχές της πόλης είναι ανεκτίμητα για τη διάψευση φημών, την εκτίμηση των αναγκών της κοινότητας και την αύξηση της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» επισημαίνει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024