Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συστράτευση για την κλιματική αλλαγή ζητά ο Μπαράκ Ομπάμα

Συστράτευση για την κλιματική αλλαγή ζητά ο Μπαράκ Ομπάμα

Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, αλλά και την πρωτοβουλία που απαιτείται για τη λήψη μέτρων, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας από το βήμα του ΟΗΕ. «Αυτή τη φορά πρέπει να αναζητήσουμε μια συμφωνία που να αντανακλά τις οικονομικές πραγματικότητες τις επόμενης δεκαετίας και πέραν αυτής» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, αλλά και την πρωτοβουλία που απαιτείται για τη λήψη μέτρων, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας από το βήμα του ΟΗΕ.

Ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι το πρόβλημα επιδεινώνεται ταχύτερα από τις όποιες προσπάθειες γίνονται για την αντιμετώπισή του.

«Εμείς θα αναλάβουμε το μερίδιο που μας αναλογεί και θα βοηθήσουμε τις αναπτυσσόμενες χώρες να κάνουν το δικό τους. Αλλά ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε σε αυτή την προσπάθεια είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλες οι χώρες, του ανεπτυγμένου και αναπτυσσόμενου κόσμου» σημείωσε.

Διαβεβαίωσε ότι γνωρίζει τι πρέπει να γίνει, ώστε να αποφευθχεί η ανεπανόρθωτη βλάβη: «Οφείλουμε να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στις χώρες μας, ώστε να εμποδίσουμε τις χειρότερες συνέπειες στην κλιματική αλλαγή.

«Αυτή τη φορά πρέπει να αναζητήσουμε μια συμφωνία που να αντανακλά τις οικονομικές πραγματικότητες τις επόμενης δεκαετίας και πέραν αυτής» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προτού ανέβει στο βήμα του ΟΗΕ για την ομιλία του, ο Μπαράκ Ομπάμα επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο της κινέζικής κυβέρνησης Ζανγκ Γκαολί, με τον οποίο συμφώνησε ότι οι δύο μεγαλύτεροι ρυπαντές, «πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους».

Στην απογοητευτική Σύνοδο της Κοπεγχάγης το 2009, η διεθνής κοινότητα απέτυχε να καταλήξει σε δεσμευτική συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, του κυριότερου αερίου του θερμοκηπίου, το οποίο έφτασε φέτος σε νέο ρεκόρ.

Το μόνο που συμφωνήθηκε τότε ήταν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη έως το 2100 δεν πρέπει να ξεπεράσει τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024