Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Intel παρουσιάζει το πρώτο «έξυπνο βραχιόλι», ως πολυτελές αξεσουάρ μόδας

Η Intel παρουσιάζει το πρώτο «έξυπνο βραχιόλι», ως πολυτελές αξεσουάρ μόδας

Οι μηχανικοί και οι βιομηχανικοί σχεδιαστές της Intel συνεργάστηκαν με τους σχεδιαστές μόδας της Opening Ceremony και παρουσίασαν πρόσφατα σε μια επίδειξη μόδας το πρώτο έξυπνο βραχιόλι, το MICA. Το γυναικείο αυτό αξεσουάρ αποτελεί το πρότυπο με το οποίο ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών επιδεικνύει τις δυνατότητες του Intel Edison, ενός ολοκληρωμένου κυκλώματος σε μέγεθος γραμματοσήμου που μπορεί να ενσωματωθεί σε πλήθος αξεσουάρ που φοριούνται.

Οι μηχανικοί και οι βιομηχανικοί σχεδιαστές της Intel συνεργάστηκαν με τους σχεδιαστές μόδας της Opening Ceremony και παρουσίασαν πρόσφατα σε επίδειξη μόδας στην Νέα Υόρκη (Fashion Week) το πρώτο έξυπνο βραχιόλι, το MICA. Το γυναικείο αυτό αξεσουάρ αποτελεί το πρότυπο με το οποίο ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών επιδεικνύει τις δυνατότητες του Intel Edison, ενός ολοκληρωμένου κυκλώματος σε μέγεθος γραμματοσήμου που μπορεί να ενσωματωθεί σε πλήθος αξεσουάρ που φοριούνται.

Το MICA, αρκτικόλεξο των My Intelligent Communication Accessory φέρνει στον καρπό του χεριού και στην κυρτή οθόνη αφής 1,6» από ζαφείρι, τα SMS, τις ειδοποιήσεις για επικείμενα ραντεβού και άλλες ενημερώσεις, λειτουργίες στις οποίες θα προστεθούν περισσότερες αργότερα, σύμφωνα με τους κατασκευαστές. To MICA θα διαθέτει τσιπ 3G και η λειτουργία του δεν θα εξαρτάται από την εγγύτητα του smartphone –όπως συμβαίνει και με το νεότερο ρολόι της Samsung, Gear S-, εντούτοις θα έχει την δική του σύνδεση και αριθμό στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Η απαραίτητη φόρτισή του θα γίνεται ασύρματα, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης και μέσω θύρας USB. Διαθέσιμο σε δύο στιλ και φορτωμένο πότε με ημιπολύτιμους λίθους και πότε με πέρλες από την Κίνα και την Μαδαγασκάρη, την Νότια Αφρική και την Ρωσία, το MICA θα κυκλοφορήσει σε λευκό και λεοπάρ την εορταστική περίοδο του 2014 (στις ΗΠΑ, στα καταστήματα της Opening Ceremony και στα Barneys). H τιμή του δεν θα ξεπερνάει τα 1000 δολάρια, σημειώνει η Intel.

Το σχέδιο της Intel για την είσοδό της στην καρδιά των γκάτζετ που φοριούνται βασίζεται στην τεχνολογία Quark και στον μικροσκοπικό υπολογιστή Intel Edison. Πρόκειται για έναν υπολογιστή σε μέγεθος κάρτας μνήμης SD -που αναπτύχθηκε στην κλίμακα των 22 νανομέτρων- με ενσωματωμένη δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τους τρόπους με τους οποίους η Intel επιχειρεί να καταστήσει «έξυπνα» όλα τα πράγματα.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024