Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκτυπωμένο αυτοκίνητο βγαίνει για την πρώτη βόλτα

Εκτυπωμένο αυτοκίνητο βγαίνει για την πρώτη βόλτα

«Εκτυπώστε το, θα περιμένω να το πάρω». Στο μέλλον, τα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να παράγονται επιτόπου. Η αμερικανική εταιρεία Local Motors άνοιξε παράθυρο στο μέλλον παρουσιάζοντας το Strati, ένα ηλεκτροκίνητο όχημα που κατασκευάστηκε σε 44 ώρες, ζωντανά μπροστά στα μάτια των θεατών μιας έκθεσης στο Σικάγο.

«Εκτυπώστε το, θα περιμένω να το πάρω». Στο μέλλον, τα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να παράγονται επιτόπου.

Η αμερικανική εταιρεία Local Motors άνοιξε παράθυρο στο μέλλον παρουσιάζοντας το Strati, ένα ηλεκτροκίνητο όχημα που κατασκευάστηκε σε 44 ώρες, ζωντανά μπροστά στα μάτια των θεατών μιας έκθεσης στο Σικάγο.

Στη διάρκεια του International Manufacturing Show, ένας γιγάντιος εκτυπωτής τριών διαστάσεων παρήγαγε τα 40 βασικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου αποθέτοντας αλλεπάλληλα στρώματα πλαστικού ABS ενισχυμένου με ανθρακόνημα.

Ένα τυπικό αυτοκίνητο μπορεί να αποτελείται από 20.000 και πλέον εξαρτήματα, και η μείωσή τους στα μερικές δεκάδες θα μπορούσε να περιορίσει τα μηχανικά προβλήματα, υποστηρίζει η Local Motors.

Μόνο ο κινητήρας, η μπαταρία, τα φανάρια, τα κρύσταλλα και μερικά ακόμα εξαρτήματα προστέθηκαν αργότερα στο βασικό, τυπωμένο σκελετό.

Το Strati δεν είναι το πρώτο εκτυπωμένο αυτοκίνητο, ωστόσο η νέα τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Local Motors υπόσχεται να μειώσει δραστικά το χρόνο εκτύπωσης.

Το 2013, ο μηχανικός Τζιμ Κορ παρουσίασε στις ΗΠΑ το εκτυπωμένο αυτοκίνητο Urbee 2, το οποίο είναι «γερό σαν ατσάλι» ενώ ζυγίζει «το μισό» από ένα συμβατικό όχημα. Χρειάστηκε όμως 2.500 ώρες εκτύπωσης για να ολοκληρωθεί.

Η Local Motors χρησιμοποιεί τώρα έναν νεότερο, ταχύτερο εκτυπωτή που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Cincinnati Inc σε συνεργασία με το Εθνικό Εργαστήριο του Όουκ Ριτζ. Η μηχανή, με την ονομασία BAAM, λέγεται ότι μπορεί να αποθέτει έως και 20 κιλά πλαστικού την ώρα.

Με τον κινητήρα και τη μπαταρία που χρησιμοποίησε η εταιρεία για την παραγωγή του Stati σε ζωντανή παρουσίαση, το όχημα φτάνει τα 65 χιλιόμετρα την ώρα με αυτονομία έως 2 ώρες.

Η Local Motors σχεδιάζει να το προσφέρει στην αγορά από το 2015 σε τιμή γύρω στα 18.000 δολάρια.

Η ελπίδα είναι ότι το προϊόν θα τυπώνεται φρέσκο μπροστά στον πελάτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024