Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Google επιδεικνύει το δικό της drone για την αερομεταφορά εμπορευμάτων

Η Google επιδεικνύει το δικό της drone για την αερομεταφορά εμπορευμάτων

H Google έκανε τα αποκαλυπτήρια του πρώτου αποτελεσματικού εγχειρήματός της για την μεταφορά εμπορευμάτων μέσω μη επανδρωμένων ιπτάμενων οχημάτων. Μπορεί να απέχουμε χρόνια από την εποχή που τα drones θα αναλάβουν τις μεταφορές των εμπορευμάτων που παραγγέλνετε, εντούτοις αυτό είναι το πρότυπο από το οποίο θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε, δηλώνει Nicholas Roy, επικεφαλής του Project Wing.

H Google έκανε τα αποκαλυπτήρια του πρώτου δοκιμασμένου εγχειρήματός της για την μεταφορά εμπορευμάτων μέσω μη επανδρωμένων ιπτάμενων οχημάτων. Μπορεί να απέχουμε χρόνια από την εποχή που τα drones θα αναλάβουν τις μεταφορές εμπορευμάτων, εντούτοις αυτό μοιάζει να είναι το πρότυπο από το οποίο θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε, δηλώνει ο Nicholas Roy, επικεφαλής του Project Wing στο Google X.

To πρότυπο drone κατασκευάστηκε και η ομάδα ξεκίνησε τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις της αυτόνομης αερομεταφοράς από το μακρινό Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Με επιτυχία μεταφέρθηκαν μικροαντικείμενα (μέγιστου βάρους 1,5 κιλού) σε δύο κοντινούς προορισμούς (από μια φάρμα σε μια άλλη, γειτονική). To ιπτάμενο αυτόνομο όχημα έχει άνοιγμα φτερών 1,5 μέτρο, τέσσερις ηλεκτρικές έλικες και βάρος 8,5 κιλά.

Τώρα η ομάδα του ερευνητικού εργαστηρίου της Google, Google X, από την οποία αναπτύχθηκε και το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, αναζητά συνεργάτες για την μετατροπή του προτύπου σε εμπορικό προϊόν.

Με την ασφαλή αερομεταφορά εμπορευμάτων μέσω drone ασχολείται επίσης το Amazon για να παρέχει την υπηρεσία Amazon Prime Air, αναμένοντας το 2015 σχετική άδεια από την FAA.

Εντωμεταξύ, η αρμόδια Αρχή για την σχετική αδειοδότηση καθιστά ολοένα πιο αυστηρούς τους κανόνες για τα drone, για λόγους ασφαλείας. Οι νέοι κανόνες της FAA επιβάλλουν στους χειριστές ιδιωτικών drone να διατηρούν πάντα την άμεση οπτική επαφή με το αεροσκάφος χωρίς να χρησιμοποιούν κιάλια, κάμερες ενσωματωμένες στο αεροσκάφος ή άλλα οπτικά βοηθήματα.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024