Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΥ: Πάνω από 20.000 άτομα ενδέχεται να πλήξει ο Έμπολα

ΠΟΥ: Πάνω από 20.000 άτομα ενδέχεται να πλήξει ο Έμπολα

Περισσότερους από 20.000 ανθρώπους ενδέχεται να πλήξει η επιδημία του Έμπολα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δυτική Αφρική, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), εκφράζοντας την ελπίδα να μπορέσει να σταματήσει τη μετάδοση του ιού μέσα σε τρεις μήνες. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών υγείας εξέφρασε την εκτίμηση πως η επιδημία θα επιδεινωθεί περαιτέρω.

Περισσότερους από 20.000 ανθρώπους ενδέχεται να πλήξει η επιδημία του Έμπολα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δυτική Αφρική, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), εκφράζοντας την ελπίδα να μπορέσει να σταματήσει τη μετάδοση του ιού μέσα σε τρεις μήνες.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών υγείας εξέφρασε την εκτίμηση πως η επιδημία θα επιδεινωθεί περαιτέρω.

Η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ εξέδωσε ένα στρατηγικό σχέδιο για την καταπολέμηση της επιδημίας σε τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής, για τις οποίες δήλωσε πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι ήδη δύο ως τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τον αναφερόμενο, που είναι 3.069. Ο αριθμός των νεκρών φθάνει τους 1.552.

«Αυτός ο οδικός χάρτης στηρίζεται στην υπόθεση ότι σε πολλές περιοχές έντονης μετάδοσης ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι διπλάσιος μέχρι τετραπλάσιος απ’ αυτόν που αναφέρεται αυτή τη στιγμή. Λαμβάνει υπόψη ότι τα κρούσματα της νόσου του ιού Έμπολα μπορεί να υπερβούν τις 20.000» ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

Ο ΠΟΥ εκφράζει την ελπίδα ότι θα μπορέσει να σταματήσει τη διάδοση των κρουσμάτων του Έμπολα μέσα σε τρεις μήνες και εξηγεί πως χρειάζεται 490 εκατ. δολάρια (371 εκατ. ευρώ).

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ακόμη πως μια «διαφορετική» επιδημία του Έμπολα, η οποία δεν συνδέεται με την τρέχουσα στη Δυτική Αφρική, αναφέρθηκε στις 24 Αυγούστου από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Ωστόσο τα δεδομένα από τη χώρα αυτή δεν περιλαμβάνονται στον απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε από τον ΠΟΥ.

«Πάνω από 40% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων σημειώθηκαν στη διάρκεια των 21 τελευταίων ημερών και επικεντρώνονται σε μερικές τοποθεσίες» προσθέτει ο ΠΟΥ.

Η ασθένεια έχει μέσο ποσοστό θνησιμότητας 52%, το οποίο ποικίλει από 42% στη Σιέρα Λεόνε ως 65% στη Γουινέα.

Ένα ευρύτερο σχέδιο του ΟΗΕ θα ανακοινωθεί ως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ακόμη ο ΠΟΥ.

Ο διευθυντής του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) Τομ Φρίντεν δήλωσε την Τετάρτη πως «ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται. Θα ήθελα να μην πρέπει να το πω αυτό, αλλά η κατάσταση θα επιδεινωθεί».

«Ποτέ ο κόσμος δεν έχει δει μια επιδημία του Έμπολα όπως αυτή εδώ. Συνεπώς όχι μόνον οι απολογισμοί είναι αυξημένοι, αλλά γνωρίζουμε πως υπάρχουν πολύ περισσότερα κρούσματα απ’ αυτά που διαγιγνώσκονται ή επισημαίνονται» προειδοποίησε.

Το CDC προσφέρει τεχνική βοήθεια στις υπηρεσίες υγείας των αφρικανικών χωρών που πλήττονται από την επιδημία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024