Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυβέρνηση Λιβερίας: Μην κρύβετε τους ασθενείς με Έμπολα

Κυβέρνηση Λιβερίας: Μην κρύβετε τους ασθενείς με Έμπολα

Εμπόδια συναντούν οι προσπάθειες περιορισμού της μεγάλης επιδημίας Έμπολα στη Δυτική Αφρική. Έπειτα από την αντίστοιχη προειδοποίηση της Σιέρα Λεόνε την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση της Λιβερίας απείλησε με δίωξη όσους κρύβουν ασθενείς σε σπίτια και εκκλησίες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 759 και οι νεκροί τους 467.

Εμπόδια συναντούν οι προσπάθειες περιορισμού της μεγάλης επιδημίας Έμπολα στη Δυτική Αφρική. Έπειτα από την αντίστοιχη προειδοποίηση της Σιέρα Λεόνε την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση της Λιβερίας απείλησε με δίωξη όσους κρύβουν ασθενείς σε σπίτια και εκκλησίες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ζητήσει «δραστικά μέτρα» για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, καθώς η επιδημία είναι η χειρότερη που έχει καταγραφεί στη Δυτική Αφρική με 759 κρούσματα και 467 θανάτους. Ξεκίνησε στη Γουινέα και σύντομα επεκτάθηκε στη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προειδοποίησαν τον Ιούνιο ότι η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Στη Λιβερία, η πρόεδρος Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι «όποιος εντοπιστεί να κρατά ύποπτα κρούσματα Έμπολα σε σπίτια ή εκκλησίες μπορεί να διωχθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας».

Η ιογενής ασθένεια «αφαιρεί τις ζωές των πολιτών μας τη στιγμή που μιλάω. Η ασθένεια είναι πραγματική, βρίσκεται στη χώρα μας και μπορεί να σκοτώσει πολύ κόσμο» είπε.

Οι δηλώσεις της έρχονται έπειτα από αναφορές για επιθέσεις κατοίκων σε εργαζόμενους υγειονομικών υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει κέντρα περίθαλψης, υλοποιεί πρόγραμμα εκπαίδευσης του νοσηλευτικού προσωπικού και απαγόρευσε στα νοσοκομεία να μην δέχονται ασθενείς του Έμπολα -τουλάχιστον ένα νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Μονρόβια εγκαταλείφθηκε από προσωπικό και ασθενείς λόγω του φόβου για τον ιό.

Ο ιός του Έμπολα, ο οποίος πιστεύεται ότι προέρχεται από νυχτερίδες, προκαλεί υψηλό πυρετό, βλάβες στο νευρικό σύστημα και εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία.

Ανάλογα με το στέλεχος, η θνησιμότητα μπορεί να φτάσει το 90%.

Εμβόλιο και ειδική θεραπεία δεν υπάρχουν και η συμπτωματική αγωγή βασίζεται κυρίως στη λήψη υγρών για την αποτροπή της αφυδάτωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ποια προϊόντα καθημερινής χρήσης συνδέονται με πολλαπλή σκλήρυνση και αυτισμό

Χημικά σε προϊόντα και αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά - από απολυμαντικά και προϊόντα προσωπικής υγιεινής ως έπιπλα και ηλεκτρονικές συσκευές - πλήττουν τα ολιγοδενδροκύτταρα του εγκεφάλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024