Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πυρηνική και σωματιδιακή φυσική τη Δευτέρα στο «Δημόκριτο»

Η πυρηνική και σωματιδιακή φυσική τη Δευτέρα στο «Δημόκριτο»

Οι τελευταίες εξελίξεις στην πυρηνική και σωματιδιακή φυσική θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα από ερευνητές του CERN και άλλων φορέων στο 2ο Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον «Δημόκριτο» μέχρι τις 23 Ιουλίου.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην πυρηνική και σωματιδιακή φυσική θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα από ερευνητές του CERN και άλλων φορέων στο 2ο Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον «Δημόκριτο» μέχρι τις 4 Ιουλίου.

Για πέντε συνολικά μέρες, διακεκριμένοι επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε τομείς όπως η υγεία, η διατροφή, τα φάρμακα, η ασφάλεια, το περιβάλλον, η ενέργεια και η πληροφορική.

Το Φόρουμ ξεκινά επίσημα στις 9 το πρωί της Δευτέρας 30 Ιουνίου με ομιλίες των καθηγητών Ιωσήφ Σηφάκη και Λουκά Χριστοφόρου, μεταξύ άλλων. Στη συνέχεια, η βραβευμένη για το διαγνωστικό τεστ ΜΙR.I.AM, Δρ Φαίη Χριστοδούλου, θα δώσει έμφαση στην ομιλία της σε καινοτόμα ερευνητικά αποτελέσματα, ενώ ο κ. Χαράλαμπος Μαρμάγγελος, εκπρόσωπος της Olympia Electronics, θα αναφερθεί στα τεχνολογικά επιτεύγματα μιας ελληνικής, διεθνώς ανταγωνιστικής εταιρείας με έδρα στη Βόρειο Ελλάδα.

Αμέσως μετά ξεκινά η πρώτη ημερίδα με διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες από ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως το Centre de Saclay, το CERN, το Πανεπιστήμιο του Παρισιού και της Φλωρεντίας. Θα μιλήσουν για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στον Τομέα της Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής, που άλλαξαν την αντίληψη που μέχρι σήμερα είχαμε για το Σύμπαν και τους νόμους της φύσης. Θα αναφερθούν, επίσης, σε θεωρητικές και πειραματικές διεργασίες που οδήγησαν σε τεχνολογικές καινοτομίες με εφαρμογή σε άλλα επιστημονικά πεδία – όπως, για παράδειγμα, η προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, το περιβάλλον, οι βιοεπιστήμες – αλλά και στη βιομηχανία.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί σεμιναριακό μάθημα από ειδικό στη Μεταφορά Τεχνολογίας συνεργάτη του CERN. Υπό τον τίτλο Patenting and Licensing θα εξεταστούν ζητήματα όπως η βέλτιστη αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ στο τέλος θα πραγματοποιηθεί πρακτική άσκηση. Το μάθημα αυτό απευθύνεται τόσο σε επιστημονικό όσο και διοικητικό προσωπικό, δίνοντας απτά παραδείγματα για το πώς έρευνα και καινοτομία μπορούν να προωθήσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας.

Η δεύτερη μέρα του φόρουμ θα εστιαστεί στις νέες μεθόδους για τη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου, καθώς και στην αναπτυξιακή στρατηγική της έξυπνης εξειδίκευσης.

Το in.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024