Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απόφαση των ΗΠΑ ανοίγει το δρόμο για καλύτερες εικόνες στο Google Earth

Απόφαση των ΗΠΑ ανοίγει το δρόμο για καλύτερες εικόνες στο Google Earth

Οι δορυφορικές εικόνες στο Google Earth και το Bing Maps αναμένεται να γίνουν πιο ευκρινείς έπειτα από την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν τους περιορισμούς στη διάθεση δορυφορικών φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης.

Οι δορυφορικές εικόνες στο Google Earth και το Bing Maps αναμένεται να γίνουν πιο ευκρινείς έπειτα από την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν τους περιορισμούς στη διάθεση δορυφορικών φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης.

Η αμερικανική Digital Globe, o μόνος πάροχος δορυφορικών εικόνων υψηλής ανάλυσης στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Εμπορίου έκανε δεκτό το πάγιο αίτημά της και της επιτρέπει πλέον να πουλά εικόνες με διακριτικό όριο μέχρι 25 εκατοστά, από τα 50 εκατοστά μέχρι σήμερα (αυτή είναι η ελάχιστη απόσταση που μπορούν να έχουν δύο σημεία της εικόνας ώστε να φαίνονται ως ανεξάρτητα σημεία).

Όπως αναφέρει το Reuters, σε πρώτη φάση η Digital Globe θα μπορεί να πουλά στη Google και άλλους πελάτες της εικόνες των δορυφόρων της Worldview 1 και 2 με διακριτικό όριο 40 εκατοστά. Από τα μέσα Αυγούστου, οπότε προγραμματίζεται να εκτοξευτεί ο νεότερος Worldview 3, το όριο θα κατέβει περαιτέρω στα 31 εκατοστά.

Αυτό σημαίνει ότι στις εικόνες θα μπορεί κανείς να διακρίνει ακόμα και τη μάρκα ενός αυτοκινήτου.

Η Digital Globe προσφέρει τις υπηρεσίες της σε πετρελαϊκές και μεταλλευτικές εταιρείες καθώς και σε κυβερνήσεις. Οι ΗΠΑ αρνούνταν μέχρι σήμερα να επιτρέψουν τη διάθεση εικόνων υψηλής ανάλυσης για λόγους ασφάλειας, ωστόσο οι υπηρεσίες πληροφοριών τάχθηκαν τελικά υπέρ του αιτήματος της εταιρείας, η οποία υποστήριζε ότι οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να χάσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Όπως επισήμανε στο Reuters ο Τζέφρι Ταρ, διευθύνων σύμβουλος της ανταγωνιστικής Digital Globe, οι εικόνες που προσφέρει η ανταγωνιστική Airbus στην Ευρώπη περιορίζονται στο διακριτικό όριο των 70 εκατοστών.

Η Google, βασικός πελάτης της Digital Globe, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα εξαγοράσει για 500 εκατομμύρια δολάρια την εταιρεία δορυφορικής απεικόνισης Skybox, η οποία σήμερα διαθέτει μόνο έναν δορυφόρο αλλά σχεδιάζει να εκτοξεύσει ακόμα 23.

Όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα η Wall Street Journal, ο γίγαντας του Διαδικτύου θα επενδύσει το λιγότερο ένα δισ. δολάρια για την εκτόξευση δορυφόρων που θα προσφέρουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε απομονωμένες περιοχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024