Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΣΕΚΕΕ: Διεθνής διαγωνισμός για τεχνολογίες πλοήγησης μέσω δορυφόρου

ΣΕΚΕΕ: Διεθνής διαγωνισμός για τεχνολογίες πλοήγησης μέσω δορυφόρου

Ένας διεθνής διαγωνισμός, που ακούει στο όνομα «European Satellite Navigation Competition», έρχεται φέτος στην Ελλάδα με στόχο να βραβεύσει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που βασίζονται στην χρήση δορυφορικών τεχνολογιών πλοήγησης στην καθημερινή ζωή.

Ένας διεθνής διαγωνισμός, που ακούει στο όνομα «European Satellite Navigation Competition», έρχεται φέτος στην Ελλάδα με στόχο να βραβεύσει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που βασίζονται στην χρήση δορυφορικών τεχνολογιών πλοήγησης στην καθημερινή ζωή.

Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) ανέλαβε την διεξαγωγή στην Ελλάδα του σχετικού διαγωνισμού σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) που συντονίζει την πρωτοβουλία στο πλαίσιο του έργου LDA, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), το Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε. (ΕΚΧΑ) και την “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων (ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ).

Πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις (νεοφυείς και υφιστάμενες), επιστημονικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, καθώς και ανεξάρτητα πρόσωπα. Τα τελευταία 11 χρόνια οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 8.200. Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων λήγει στις 30/06/2014.

Το βραβείο για την ελληνική συμμετοχή είναι ένας συνδυασμός παροχών, που περιλαμβάνουν: συμβουλευτική υποστήριξη (mentoring, coaching), παροχή διαθεσιμότητας τεχνολογικών υποδομών (cloud computing) και χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

Οι βραβευμένοι από την Ελλάδα, θα συμμετάσχουν και στο διεθνές τμήμα του διαγωνισμού με συν-διαγωνιζόμενους τους αντίστοιχους νικητές του ESNC 2014 από άλλες χώρες.

Βασικός στόχος του διαγωνισμού ESNC από το 2004, είναι να δοθεί ώθηση για την ανάπτυξη εφαρμογών δορυφορικών τεχνολογιών πλοήγησης που θα περιλαμβάνουν τα συστήματα EGNOS & Galileo, με αναφορά στην ίδια την αγορά.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία προώθησης των διαγωνιζομένων και προβολής τους, ώστε να αναπτύξουν καινοτόμες υπηρεσίες για τους πολίτες και καταναλωτές αξιοποιώντας τεχνολογίες πλοήγησης μέσω δορυφόρου.

Παράλληλα, συμβάλλει στη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την ανάπτυξη νέων κλάδων παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών, οι οποίες θα βασίζονται στην καινοτομική χρήση προηγμένων τεχνολογιών.

Το ESNC 2014 διοργανώνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από το Anwendungszentrum GmbH, Oberpfaffenhofen (AZO) (German Center of Applications), σε συνεργασία με φορείς από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι έχουν την ευθύνη για την διεξαγωγή του σε εθνικό/περιφερειακό επίπεδο.

Για πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό σκέλος και τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, μπορείτε να επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο www.greece.esnc.eu

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024