Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΕΚΕΕ: Διαγωνισμός για καινοτόμες εφαρμογές με δορυφορικά δεδομένα

ΣΕΚΕΕ: Διαγωνισμός για καινοτόμες εφαρμογές με δορυφορικά δεδομένα

Ανοικτή εκδήλωση, αφιερωμένη στην καινοτομία και την τεχνολογία, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Απριλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση και βράβευση πιλοτικών εφαρμογών που αξιοποιούν δορυφορικά δεδομένα από διαστημικούς αισθητήρες στην περιοχή της Αττικής.

Μια ανοικτή εκδήλωση, αφιερωμένη στην καινοτομία και την τεχνολογία, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Απριλίου στις 16.00 στον κόμβο καινοτομίας «InnovAthens» στο χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση και βράβευση πιλοτικών εφαρμογών που αξιοποιούν δορυφορικά δεδομένα από διαστημικούς αισθητήρες με στόχο την διευκόλυνση της ζωής των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Αττικής.

Οι εφαρμογές αυτές, διακρίθηκαν στο πλαίσιο ενός μεγάλου διαγωνισμού καινοτομίας που προκήρυξε ο Σύνδεσμος Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) σε συνέχεια της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό έργο LDA στην πρώτη φάση του οποίου ανταποκρίθηκαν και αξιολογήθηκαν εννέα εταιρείες παρουσιάζοντας καινοτομικές προτάσεις που φέρνουν τα διαστημικά δεδομένα στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Στην εκδήλωση θα προσκληθούν φορείς του οικοσυστήματος της καινοτομίας, οργανισμοί και φορείς από δήμους της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, καθώς και κοινότητες χρηστών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να αξιολογήσουν τις εφαρμογές και παράλληλα να προτείνουν τρόπους αξιοποίησης ή/και νέες υπηρεσίες που κρίνουν χρήσιμες για το κοινό στο οποίο απευθύνονται.

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) εκπροσωπεί έναν δυναμικό εξωστρεφή κλάδο με περισσότερες από 80 επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας οι οποίες δημιουργούν εφαρμογές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στις νέες κινητές συσκευές. Οι δραστηριότητές τους εκτείνονται από την ανάπτυξη εφαρμογών που απευθύνονται στους τελικούς χρήστες αλλά και τις υπηρεσίες στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, μέχρι στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών επικοινωνίας, περιεχομένου και εφαρμογών, στο mobile marketing, κ.ά.

Ο ΣΕΚΕΕ στοχεύει να τονώσει την καινοτομική δραστηριότητα μέσω της στενής συνεργασίας επιχειρήσεων – φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των κινητών εφαρμογών, με στόχο την με στόχο την εξωστρεφή ανάπτυξη του κλάδου που θα επιφέρει οικονομική άνθιση για τη χώρα και διάχυση εξειδικευμένης τεχνογνωσίας

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων ανέπτυξε τον κόμβο καινοτομίας «InnovAthens» σε συνεργασία με τις ενώσεις καινοτομικών και εξωστρεφών επιχειρήσεων: ΣΕΚΕΕ (εφαρμογών σε κινητές συσκευές), ΕΝΕΒΗ (Μικροηλεκτρονικής), HBio (Βιο-Ιατρικής Τεχνολογίας), ΕΒΙΔΙΤΕ (Αεροδιαστημικής), ΕΛΛΑΚ (Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα) και ΕΕΝΕ (Νεοφυών επιχειρήσεων/Startups), των καινοτομικών φορέων της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, με τους οποίους σχεδιάζει δράσεις οι οποίες θα φιλοξενηθούν στον κόμβο καινοτομίας την επόμενη διετία. Το «InnovAthens» θα λειτουργήσει ως σημείο στήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν χώρο με 600.000 επισκέπτες το έτος και με ιδιαίτερους συμβολισμούς σε σχέση με την βιομηχανική ανάπτυξη και τον πολιτισμό.

Συνεργαζόμενοι φορείς είναι οι ΕΔΕΤ, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κτηματολόγιο ΑΕ και Ατλαντίς Συμβουλευτική.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024