Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άλλα 13 κρούσματα του MERS ανέφερε η Σαουδική Αραβία

Άλλα 13 κρούσματα του MERS ανέφερε η Σαουδική Αραβία

Δεκατρία νέα κρούσματα του κοροναϊού MERS εντοπίστηκαν στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, τονίζοντας ωστόσο ότι η ασθένεια που έχει προκαλέσει το θάνατο 76 ανθρώπων δεν έχει φτάσει ακόμη σε στάδιο επιδημίας. Απομακρύνθηκε από τον βασιλιά Αμπντάλα ο υπουργός Υγείας της Σαουδικής Αραβίας χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση για την αντικατάσταση.

Δεκατρία νέα κρούσματα του κοροναϊού MERS εντοπίστηκαν στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, τονίζοντας ωστόσο ότι η ασθένεια που έχει προκαλέσει το θάνατο 76 ανθρώπων δεν έχει φτάσει ακόμη σε στάδιο επιδημίας.

Απομακρύνθηκε από τον βασιλιά Αμπντάλα ο υπουργός Υγείας της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα αλ Ράμπια χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση για την αντικατάσταση. Τα καθήκοντά του θα αναλάβει ο υπουργός Εργασίας Αντέλ Φάκιε, ο οποίος θα διατηρήσει παράλληλα τη σημερινή του θέση.

Προ της απομάκρυνσής του ο Αμπντάλα αλ Ράμπια είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι επτά νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Τζέντα, τέσσερα στο Ριάντ, ένα στη Μεδίνα και ένα στο Νατζράν.

Συνολικά 244 άνθρωποι έχουν ασθενήσει μέχρι σήμερα και από αυτούς οι 76 έχουν πεθάνει.

Ο Ράμπια διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνουν οι Αρχές για την αντιμετώπιση της ασθένειας είναι σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Σημείωσε μάλιστα ότι είναι «καλό σημάδι» ότι δεν έχουν παρουσιαστεί κρούσματα μεταξύ μικρών μαθητών.

Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται για επιδημία, καθότι «μόνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει τη δυνατότητα» να κρίνει εάν μια ασθένεια έχει εξαπλωθεί σε σημείο που να έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024