Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκτυπωτές ζαχαροπλαστικής φτάνουν σύντομα στην αγορά

Εκτυπωτές ζαχαροπλαστικής φτάνουν σύντομα στην αγορά

Φουτουριστικά σοκολατάκια και ζαχαρωτά σε απίθανα σχήματα είναι η ειδικότητα δύο νέων εκτυπωτών τριών διαστάσεων, οι οποίοι παρουσιάστηκαν στην έκθεση CES του Λας Βέγκας με την προοπτική να φτάσουν φέτος στην αγορά.

Φουτουριστικά σοκολατάκια και ζαχαρωτά σε απίθανα σχήματα είναι η ειδικότητα δύο νέων εκτυπωτών τριών διαστάσεων, οι οποίοι παρουσιάστηκαν στην έκθεση CES του Λας Βέγκας με την προοπτική να φτάσουν φέτος στην αγορά.

H αμερικανική εταιρεία 3D Systems, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές τρισδιάστατων εκτυπωτών, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τα νέα μοντέλα Chefjet και Chefjet Pro.

Δείτε ακόμα: Φωτογραφίες από την διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών CES


Το μικρότερο μοντέλο μπορεί να τυπώνει μόνο σοκολάτα και μονόχρωμα ζαχαρωτά και θα κοστίζει γύρω στα 5.000 δολάρια στις ΗΠΑ. Το Chefjet Pro μπορεί να παράγει πολύχρωμα ζαχαρωτά και θα έχει περίπου διπλάσια τιμή.


Δύσκολα θα μπορούσε κανείς να φτάξει ένα τέτοιο σολοκατάκι με συμβατικές τεχνικές (Πηγή: 3D Systems)

Και οι δύο εκτυπωτές έχουν σχήμα επιτραπέζιου πλυντηρίου πιάτων και χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη είτε σοκολάτα είτε ζάχαρη με γεύση βανίλιας, δυόσμου, μήλου, κερασιού και καρπουζιού. Στην περίπτωση των ζαχαρωτών, το μηχάνημα αφήνει λεπτά στρώματα αρωματισμένης ζάχαρης, τα οποία στη συνέχεια ψεκάζονται με νερό και κρυσταλλοποιούνται.

Τα γλυκίσματα που προκύπτουν μπορεί να έχουν σχήματα τα οποία δύσκολα θα πετύχαινε κανείς στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής -μπορούν να έχουν ακόμα και κινούμενα μέρη.

Οι νέοι εκτυπωτές της 3D Systems θεωρούνται οι πιο προηγμένοι στο είδος τους, δεν είναι όμως οι μόνοι εκτυπωτές τροφίμων. Η ισπανική Natural Machines παρουσίασε πρόσφατα τον εκτυπωτή Foodini που τυπώνει σοκολάτες και ραβιόλια, ενώ η βρετανική Choc Edge ήδη προσφέρει έναν εκτυπωτή σοκιλατένιων διακοσμήσεων.

Ακόμα και η NASA επενδύει στη νέα τεχνολογία και πειραματίζεται με έναν εκτυπωτή γευμάτων για αστροναύτες.

Τα νέα μοντέλα Chefjet βασίστηκαν σε καινοτομίες μιας άλλης αμερικανικής εταιρείας, με έδρα το Λος Άντζελες, η οποία τροποποίησε προηγούμενα μοντέλα της 3D Systems για χρήση στην κουζίνα, και τελικά εξαγοράστηκε από αυτή.

Στην έκθεση CES του Λος Άντελες, η 3D Systems παρουσίασε επίσης ένα μοντέλο των 10.000 δολαρίων που τυπώνει κεραμικά αντικείμενα, καθώς και έναν εκτυπωτή πολύχρωμων πλαστικών με τιμή γύρω στα 5.000 δολάρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024