Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Και δεύτερη αποστολή πιθήκου στο Διάστημα ανακοίνωσε το Ιράν

Και δεύτερη αποστολή πιθήκου στο Διάστημα ανακοίνωσε το Ιράν

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι κατάφερε για δεύτερη φορά το 2013 να στείλει πίθηκο στο Διάστημα. Ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας συνεχάρη τους επιστήμονες, συμπληρώνοντας ότι ο «Φαργκάμ» επέστρεψε υγιής στη Γη. Πάντως, στη Δύση αντιμετωπίζουν με καχυποψία τις ανακοινώσεις της Τεχεράνης για το θέμα, όπως με καχυποψία αντιμετωπίζονται οι «διαστημικές» προθέσεις του Ιράν.

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι κατάφερε για δεύτερη φορά το 2013 να στείλει πίθηκο στο Διάστημα. Ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ρουχανί, συνεχάρη τους επιστήμονες, συμπληρώνοντας ότι ο «Φαργκάμ» επέστρεψε υγιής στη Γη.

Ο πίθηκος ταξίδεψε με πύραυλο, στον οποίο για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε υγρό καύσιμο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Πάντως, στη Δύση αντιμετωπίζουν με καχυποψία τις ανακοινώσεις για το θέμα, όπως με καχυποψία αντιμετωπίζονται οι «διαστημικές» προθέσεις του Ιράν.

Η Τεχεράνη υποστηρίζει ότι οι αποστολές αυτές είναι πρόβα για μια μελλοντική επανδρωμένη αποστολή, ωστόσο οι ΗΠΑ και αρκετές ακόμα κυβερνήσεις θεωρούν ότι το διαστημικό πρόγραμμα του Ιράν είναι στην πραγματικότητα μια συγκεκαλυμμένη προσπάθεια ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων, ικανών να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Η προηγούμενη ανακοίνωση των ιρανών για την αποστολή πιθήκου στο Διάστημα (το Φεβρουάριο του 2013) είχε χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως… «μαϊμού».

Για την ιστορία, αρκετοί πίθηκοι έχουν ταξιδέψει στο Διάστημα σε δοκιμαστικές αποστολές. Οι ΗΠΑ, έστειλαν τον «Γιόρικ» έξω από την ατμόσφαιρα το 1951.

Όπως το θέτει η NASA, ήταν «ο πρώτος πίθηκος που επέζησε μιας πτήσης στο Διάστημα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024