Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι κάτοικοι τρέχουν να κρυφτούν στις διαστημικές εκτοξεύσεις της Κίνας

Οι κάτοικοι τρέχουν να κρυφτούν στις διαστημικές εκτοξεύσεις της Κίνας

Η εντυπωσιακή εικόνα ενός πυραύλου που εκτοξεύεται στο Διάστημα είναι μάλλον τρομακτική για τους κατοίκους δύο επαρχιών της νοτιοδυτικής Κίνας, οι οποίοι κινδυνεύουν από τα εξαρτήματα που απορρίπτουν οι πύραυλοι κατά την άνοδό τους. Περισσότεροι από 180.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους την περασμένη Δευτέρα, όταν εκτοξεύτηκε το πρώτο κινεζικό ρομπότ που θα εξερευνήσει την επιφάνεια από τη Σελήνη. Δύο σπίτια υπέστησαν ζημιές.

Η εντυπωσιακή εικόνα ενός πυραύλου που εκτοξεύεται στο Διάστημα είναι μάλλον τρομακτική για τους κατοίκους δύο επαρχιών της νοτιοδυτικής Κίνας, οι οποίοι κινδυνεύουν από τα εξαρτήματα που απορρίπτουν οι πύραυλοι κατά την άνοδό τους.

Στο τελευταίο περιστατικό, περισσότεροι από 180.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για την εκτόξευση του πρώτου κινεζικού ρομπότ που θα εξερευνήσει την επιφάνεια της Σελήνης.

Λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση της αποστολής Chang’e-3 τη Δευτέρα από το Κέντρο Εκτόξευσης Δορυφόρων του Σιτσάνγκ, στην επαρχία Σετσουάν, μεγάλα κομμάτια του πυραύλου έπεσαν σε δύο σπίτια.

Όπως αναφέρουν τα κινεζικά μέσα, ο αγρότης Γιάνγκ Ουεϊχάν και η σύζυγός του ξύπνησαν από το θόρυβο ενός μεταλλικού εξαρτήματος που τρυπούσε τη στέγη. Ένας άλλος χωρικός, ο Γιουάν Σιφά, ανέφερε ότι το σπίτι του χτυπήθηκε από αντικείμενο μήκους ενάμισι μέτρου.

Οι υπεύθυνοι του κέντρου εκτοξεύσεων τους αποζημίωσαν με 10.800 γουάν (1.772 δολάρια) και 5.200 γουάν (854 δολάρια αντίστοιχα).

Όπως αναφέρει το Reuters, τα χωριά των θυμάτων βρίσκονται στην επαρχία Χουνάν που δέχεται συντρίμμια από τις εκτοξεύσεις. Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, οι κάτοικοι έχουν κληθεί να εκκενώσουν την περιοχή 30 φορές από το 1990.

Εκτός από τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε κτήρια, έχουν αναφερθεί και δύο περιστατικά θανάτου από ηλεκτροπληξία λόγω καλωδίων υψηλής τάσης που κόπηκαν από συντρίμμια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024