Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τροχοφόρο ρομπότ στο φεγγάρι εκτοξεύει το Δεκέμβριο η Κίνα

Τροχοφόρο ρομπότ στο φεγγάρι εκτοξεύει το Δεκέμβριο η Κίνα

Τον επόμενο μήνα η Κίνα θα επιχειρήσει την πρώτη της προσσελήνωση και θα στείλει ένα τροχοφόρο ρομπότ να εξερευνήσει την επιφάνεια της Σελήνης. Η Κίνα έχει ήδη χαρτογραφήσει την επιφάνεια του φεγγαριού με δύο προηγούμενες, χάρη στις οποίες εντοπίστηκε κατάλληλο σημείο για προσσελήνωση. Η φιλόδοξη αποστολή Τσανγκ-ε 3 θα επιχειρήσει τώρα ένα ριψοκίνδυνο βήμα μπροστά. Οι μόνες χώρες πoυ έχουν καταφέρει ως σήμερα να προσεδαφίσουν αποστολές στη Σελήνη είναι οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

Τον επόμενο μήνα η Κίνα θα επιχειρήσει την πρώτη της προσσελήνωση και θα στείλει ένα τροχοφόρο ρομπότ να εξερευνήσει την επιφάνεια της Σελήνης.

Η Κίνα έχει ήδη χαρτογραφήσει την επιφάνεια του φεγγαριού με τις αποστολές Τσανγκ-ε 1 και Τσανγκ-ε 2, χάρη στις οποίες εντοπίστηκε κατάλληλο σημείο για προσσελήνωση.

Η φιλόδοξη αποστολή Τσανγκ-ε 3 θα επιχειρήσει τώρα ένα ριψοκίνδυνο βήμα μπροστά. Οι μόνες χώρες πoυ έχουν καταφέρει ως σήμερα να προσεδαφίσουν αποστολές στη Σελήνη είναι οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

Το εξάτροχο ρομπότ «Γιούτου» της νέας αποστολής παίρνει το όνομά του από ένα θρυλικό κουνελάκι που ζει στο φεγγάρι.

Το πρωτότυπο του ρομπότ παρουσιάστηκε το Νοέμβριο στη Διεθνή Έκθεση Βιομηχανίας της Σαγκάης. Φέρει έξι τροχούς, ένα ζευγάρι ηλιακών συλλεκτών, ένα κεντρικό ιστίο στην κορυφή του οποίου υπάρχουν κάμερες, καθώς και έναν ρομποτικό βραχίονα που προορίζεται πιθανότητα για γεωλογικές αναλύσεις.

Όπως σχολιάζει το Reuters, οι διαστημικές επιχειρήσεις αποτελούν πλέον προτεραιότητα για το Πεκίνο, με τον πρόεδρο Σι Τζινπίγκ να δηλώνει ότι θέλει να αναδείξει την Κίνα σε διαστημική υπερδύναμη.

Τον περασμένο Ιούνιο η Κίνα πραγματοποίησε μια ακόμα επανδρωμένη αποστολή με την κάψουλα Σενζού, βασισμένη σε ρωσική τεχνολογία. Τρεις αστροναύτες πέρασαν δύο εβδομάδες σε τροχιά και κατάφεραν να προσδέσουν την κάψουλά τους στο πειραματικό εργαστήριο Τιανγκόγκ -αυτό ήταν και το πρώτο βήμα για την κατασκευή ενός κινεζικού διαστημικού σταθμού έως το 2020.

Την επόμενη δεκαετία δεν αποκλείεται να ακολουθήσει επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024