Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τείχος κατά της παιδικής πορνογραφίας υψώνουν Google και Microsoft

Τείχος κατά της παιδικής πορνογραφίας υψώνουν Google και Microsoft

Στη λήψη μέτρων που θα εμποδίζουν την αναζήτηση υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Ίντερνετ συμφώνησαν οι εταιρείες Google και Microsoft. Σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί μία νέα τεχνολογία χάρη στην οποία θα αποκλειστούν 100.000 τύποι αναζήτησης, που οδηγούν σε υλικό παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο.

Στη λήψη μέτρων που θα εμποδίζουν την αναζήτηση υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Ίντερνετ συμφώνησαν οι εταιρείες Google και Microsoft.

Με άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο πρόεδρος της Google Έρικ Σμιτ ανακοίνωσε την εφαρμογή νέας τεχνολογίας που θα επιτρέψει τον αποκλεισμό 100.000 τύπων αναζήτησης οι οποίοι οδηγούν σε υλικό παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο.

Οι περιορισμοί θα εφαρμοστούν αρχικά στις αγγλόφωνες χώρες και στη συνέχεια, σε διάστημα έξι μηνών, θα επεκταθούν στον υπόλοιπο κόσμο και σε 158 άλλες γλώσσες.

Η ανακοίνωση γίνεται πριν από τη Σύσκεψη Κορυφής για την ασφάλεια στο Ίντερνετ, η οποία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στο γραφείο του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και στην οποία θα συμμετέχουν η Google, η Microsoft και άλλες εταιρείες του Διαδικτύου.

Τον Ιούλιο, ο βρετανός πρωθυπουργός είχε ζητήσει την εφαρμογή από τις μηχανές αναζήτησης αποτελεσματικότερων μέτρων για να εμποδίζεται η πρόσβαση χρηστών του Διαδικτύου σε παράνομο υλικό.

Όπως γράφει ο Ερικ Σμιτ στη Daily Mail, «αναμφίβολα η εταιρεία δεν θα κατορθώσει ποτέ να εξαφανίσει τελείως αυτές τις δραστηριότητες, αλλά οφείλουμε να κάνουμε ό,τι βρίσκεται εντός των δυνατοτήτων μας για να προστατεύσουμε τα παιδιά από το κακό».

«Ρυθμίσαμε το Google Search με ακρίβεια για να εμποδίσουμε την εμφάνιση στα αποτελέσματά μας συνδέσμων που περιέχουν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών» γράφει ο πρόεδρος της Google.

Η Google και η Microsoft εισήγαγαν νέους αλγόριθμους που θα εμποδίσουν οι αναζητήσεις για υλικό παιδικής πορνογραφίας να παράγουν αποτελέσματα.

«Αν και κανένας αλγόριθμος δεν είναι τέλειος -και η Google δεν μπορεί να εμποδίσει τους παιδεραστές να εισαγάγουν καινούργια βίντεο στο Δίκτυο- οι αλλαγές θα επιτρέψουν την εκκαθάριση των αποτελεσμάτων 100.000 αιτήσεων αναζήτησης που πιθανόν να συνδέονται με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Σύντομα θα επεκτείνουμε αυτήν την καινοτομία σε 150 γλώσσες, έτσι ώστε τα αποτελέσματα να είναι παγκοσμίων διαστάσεων» σημειώνει ο πρόεδρος της Google.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024