Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα μορφή γρίπης των πτηνών σε ασθενή από την Ταϊβάν

Νέα μορφή γρίπης των πτηνών σε ασθενή από την Ταϊβάν

Ο ιός Η6Ν1, ένα στέλεχος της γρίπης των πτηνών που δεν είχε μεταπηδήσει ως σήμερα στον άνθρωπο, ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά σε μια 20χρονη στην Ταϊβάν, η οποία πάντως ανέρρωσε. Σε μια άλλη εξέλιξη, δύο φαρμακευτικές εταιρείες αναφέρουν ότι σημείωσαν πρόοδο στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν εμβόλιο κατά του Η7Ν9, ενός διαφορετικού ιού γρίπης των πτηνών που πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα την άνοιξη και έχει προσβάλλει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 137 άτομα, από τα οποία τα 45 πέθαναν.

Ο ιός Η6Ν1, ένα στέλεχος της γρίπης των πτηνών που δεν είχε μεταπηδήσει ως σήμερα στον άνθρωπο, ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά σε μια 20χρονη στην Ταϊβάν, η οποία πάντως ανέρρωσε.

Σε μια άλλη εξέλιξη, δύο φαρμακευτικές εταιρείες αναφέρουν ότι σημείωσαν πρόοδο στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν εμβόλιο κατά του Η7Ν9, ενός διαφορετικού ιού γρίπης των πτηνών που πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα την άνοιξη και έχει προσβάλλει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 137 άτομα, από τα οποία τα 45 πέθαναν.

Στην Ταϊβάν, η 20χρονη ασθενής νοσηλεύτηκε το Μάιο με πυρετό, βήχα και δύσπνοια. Έλαβε θεραπεία με αντιβιοτικά και το αντιγριπικό φάρμακο Tamiflu και πήρε εξιτήριο, ωστόσο δείγματα από το λαιμό της εστάλησαν στο ταϊβανέζικο Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων.

Στα δείγματα ανιχνεύτηκε ο Η6Ν1, ένας ιός που προσβάλλει συχνά τα πτηνά χωρίς να προκαλεί συμπτώματα.

Η ασθενής δεν είχε ιστορικό επαφής με πουλερικά, αναφέρουν οι ερευνητές που ταυτοποίησαν τον ιό στην επιθεώρηση Lancet Respiratory Medicine.

Στο μεταξύ, η αμερικανική εταιρεία Novavax αναφέρει στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine ενθαρρυντικά αποτελέσματα στις δοκιμές ενός εμβολίου κατά του επικίνδυνου Η7Ν9. To 80% των εθελοντών της μελέτης ανέπτυξαν επαρκή αντισώματα στον ιό, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Σε μια διαφορετική ανακοίνωση, η ελβετική Novartis παρουσίασε αδημοσίευτα προκαταρκτικά στοιχεία που δείχνουν ότι και το δικό της αντίστοιχο εμβόλιο προσφέρει επαρκή ανοσοαπόκριση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024