Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εφαρμογές της Google για διασώστες και πληγέντες στις Φιλιππίνες

Εφαρμογές της Google για διασώστες και πληγέντες στις Φιλιππίνες

Μια σειρά από εφαρμογές για τα σωστικά συνεργεία αλλά και τους πληγέντες από τον φονικό τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η αμερικάνικη εταιρεία Google. Οι εφαρμογές είναι προσβάσιμες για το κοινό στην ειδική ιστοσελίδα της Google με την ονομασία Typhoon Yolanda Crisis Page (το Yolanda είναι η δεύτερη ονομασία του Χαϊγιάν).

Μια σειρά από εφαρμογές για τα σωστικά συνεργεία αλλά και τους πληγέντες από τον φονικό τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η αμερικάνικη εταιρεία Google.

Όπως έγινε γνωστό, οι εφαρμογές είναι προσβάσιμες για το κοινό στην ειδική ιστοσελίδα της Google με την ονομασία Typhoon Yolanda Crisis Page (το Yolanda είναι η δεύτερη ονομασία του Χαϊγιάν).

Ανάμεσα στα διάφορα διαδικτυακά «εργαλεία» περιλαμβάνεται το Google Person Finder, μία εφαρμογή η οποία επιτρέπει σε ανθρώπους που αναζητούν μέλη της οικογένειάς τους ή φίλους τους να αναζητήσουν πληροφορίες για αυτούς.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες μπορούν να κάνουν κλικ στην επιλογή «Ψάχνω για κάποιον» (I’m Looking for Someone) και να πληκτρολογήσουν το όνομα του ανθρώπου που αναζητούν. Αντίστοιχα, άνθρωποι που έχουν πληροφορίες για την τύχη επιζώντων μπορούν να τις μοιραστούν με τους υπόλοιπους, κάνοντας κλικ στην επιλογή «Έχω πληροφορίες για κάποιον» (I have information about someone).

Η εφαρμογή της Google είναι, ήδη, διαθέσιμη και για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

«Καθώς ο αριθμός των νεκρών και των αγνοούμενων μεγαλώνει, ελπίζουμε ότι το εργαλείο θα βοηθήσει όσους αναζητούν πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους» ανέφερε η επικεφαλής της Google για την περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας, Αϊλίν Απόλο.

Ένα δεύτερο «εργαλείο» που μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στους διασώστες είναι το Typhoon Yolanda Relief Map. Πρόκειται για έναν διαδραστικό χάρτη, ο οποίος δείχνει τις περιοχές που επλήγησαν πιο έντονα από τον φονικό τυφώνα, παρέχοντας, παράλληλα, ενημέρωση για τα καταφύγια, τα νοσοκομεία, τους αστυνομικούς σταθμούς και αρκετές ακόμη χρηστικές πληροφορίες.

«Όσο περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία της Google, τόσο πιο χρήσιμα θα φανούν αυτά για τους πληγέντες και τα σωστικά συνεργεία» πρόσθεσε η κ. Απόλο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024