Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα δεδομένα 38 εκατομμυρίων πελατών της Adobe έκλεψαν χάκερς

Τα δεδομένα 38 εκατομμυρίων πελατών της Adobe έκλεψαν χάκερς

Πολύ μεγαλύτερη από ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί είναι η έκταση της κυβερνο-επίθεσης κατά της αμερικανικής εταιρίας λογισμικού Adobe. Η εταιρεία, μεταξύ άλλων δημιουργός των διάσημων αρχείων pdf, ανακοίνωσε ότι χάκερς υπέκλεψαν τα προσωπικά δεδομένα 38 εκατομμυρίων ατόμων -και όχι 2,9 εκατομμυρίων όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Πολύ μεγαλύτερη από ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί είναι η έκταση της κυβερνο-επίθεσης κατά της αμερικανικής εταιρίας λογισμικού Adobe.

Η εταιρεία, μεταξύ άλλων δημιουργός των διάσημων αρχείων pdf, ανακοίνωσε ότι χάκερς υπέκλεψαν τα προσωπικά δεδομένα 38 εκατομμυρίων ατόμων -και όχι 2,9 εκατομμυρίων όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Μεταξύ των στοιχείων, στα οποία οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση περιλαμβάνονται ονόματα πελατών, κρυπτογραφημένοι κωδικοί ασφαλείας (passwords) και κρυπτογραφημένοι αριθμοί πιστωτικών καρτών.

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε ότι πιστεύει πως οι κρυπτογραφημένοι αριθμοί πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, οι ημερομηνίες λήξης των προϊόντων και άλλες πληροφορίες σχετικά με τις παραγγελίες των πελατών είχαν υποκλαπεί σε 2,9 εκατομμύρια χρήστες, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Η Adobe ανακοίνωσε ότι οι χάκερς έκλεψαν, επίσης, τμήματα του πηγαίου κώδικα του Photoshop, του δημοφιλούς προγράμματος επεξεργασίας φωτογραφιών.

Εκπρόσωπος της εταιρείας υπερασπίστηκε το γεγονός ότι η αρχική ανακοίνωση της Adobe δεν αποκάλυπτε την πλήρη έκταση της κυβερνοεπίθεσης. «Στην ανακοίνωσή μας, κοινοποιήσαμε τις πληροφορίες που μπορούσαμε να επιβεβαιώσουμε» είπε και τόνισε ότι όσο διαρκούσε η ενημέρωση των χρηστών, «η κοινοποίηση οποιουδήποτε αριθμού θα ήταν ανακριβής».

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει να αναδιαμορφώνει τους κωδικούς ασφαλείας των λογαριασμών που πιθανώς παραβιάστηκαν και οι αντίστοιχοι χρήστες-πελάτες της θα λάβουν σχετική ειδοποίηση με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για τις αλλαγές.

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρία συστήνει στους πελάτες της να αλλάξουν τους κωδικούς τους, ιδίως αν χρησιμοποιούν τους ίδιους και σε άλλες ιστοσελίδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024