Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η NASA επενδύει σε εκτυπωτή γευμάτων για αστροναύτες

Η NASA επενδύει σε εκτυπωτή γευμάτων για αστροναύτες

Μόλις ολοκληρώσατε τον διαστημικό σας περίπατο και ξαφνικά σας έρχεται η όρεξη για μουσακά. Πατάτε ένα κουμπί, και ένας εκτυπωτής αναλαμβάνει να τυπώσει διαδοχικά στρώματα πατάτας, κιμά και μπεσαμέλ. Αυτή είναι λίγο πολύ η κεντρική ιδέα της NASA για να έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή τροφίμων, ο οποίος θα κάνει το μενού των αστροναυτών λιγότερο βαρετό.

Μόλις ολοκληρώσατε τον διαστημικό σας περίπατο και ξαφνικά σας έρχεται η όρεξη για μουσακά. Πατάτε ένα κουμπί, και ένας εκτυπωτής αναλαμβάνει να τυπώσει διαδοχικά στρώματα πατάτας, κιμά και μπεσαμέλ.

Αυτή είναι λίγο πολύ η κεντρική ιδέα της NASA για να έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή τροφίμων, ο οποίος θα κάνει το μενού των αστροναυτών λιγότερο βαρετό.

Η υπηρεσία πρόκειται να χρηματοδοτήσει την εταιρεία Systems and Material Research, με έδρα το Όστιν του Τέξας, για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη δοκιμή ενός εκτυπωτή γευμάτων.

Οι λεγόμενοι εκτυπωτές τριών διαστάσεων κατασκευάζουν στερεά αντικείμενα από αλλεπάλληλα στρώματα ρευστών υλικών που αργότερα στερεοποιούνται.

Διαβάστε επίσης: Τρισδιάστατοι εκτυπωτές φέρνουν επανάσταση στη βιομηχανική παραγωγή

Το σύστημα που φιλοδοξεί να αναπτύξει η Systems and Material Research θα χρησιμοποιεί ως πρώτες ύλες αφυδατωμένη σκόνη πρωτεϊνών, αμύλου και λίπους, καθώς και νερό και ενισχυτικά γεύσης.

Η εταιρεία ελπίζει ότι τα εκτυπωμένα γεύματα θα ήταν ιδανικά και για το στρατό, καθώς θα μείωναν τη σπατάλη και το κόστος.

Το σύστημα θα μπορούσε μάλιστα να εξατομικεύει το μενού «ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες του στρατιώτη και τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας».

Στην πρώτη φάση της συνεργασίας, η οποία θα διαρκέσει έξι μήνες, η Systems and Material Research θα λάβει από τη NASA 125.000 δολάρια.

«Είναι μια ιδέα στα αρχικά στάδια που μπορεί ή μπορεί να μην χρησιμοποιηθεί στην πράξη» διευκρίνισε στο Reuters ο εκπρόσωπος της NASA Άλαρντ Μπόιτελ.

Μουσακά κανείς;

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024