Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαρροή αμμωνίας από το σύστημα ψύξης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

Διαρροή αμμωνίας από το σύστημα ψύξης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

Διαρροή αμμωνίας εντοπίστηκε στο σύστημα ψύξης έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο ρυθμός της οποίας αρχικά αυξανόταν αλλά δείχνει να έχει πια σταθεροποιηθεί. Ένα τμήμα του συστήματος ίσως χρειαστεί να τεθεί εκτός λειτουργίας, ωστόσο κίνδυνος για το πλήρωμα δεν υπάρχει.

Διαρροή αμμωνίας εντοπίστηκε στο σύστημα ψύξης έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ο ρυθμός της οποίας αρχικά αυξανόταν αλλά δείχνει να έχει πια σταθεροποιηθεί. Ένα μέρος του συστήματος ίσως χρειαστεί να τεθεί εκτός λειτουργίας για 48 ώρες, ωστόσο κίνδυνος για το πλήρωμα δεν υπάρχει.

Το πλήρωμα του σταθμού ανέφερε την Πέμπτη ότι είδε νιφάδες παγωμένης αμμωνίας να διαρρέουν από την κατασκευή πάνω στην οποία στηρίζονται οι ηλιακοί συλλέκτες του τροχιακού συγκροτήματος.

Η υγροποιημένη αμμωνία χρησιμοποιείται για να μεταφέρει την πλεονάζουσα θερμότητα των ηλεκτρονικών συστημάτων σε μια σειρά από ψύκτρες που την ακτινοβολούν στο Διάστημα.

Μια μικρότερη διαρροή αμμωνίας είχε σημειωθεί στο ίδιο σημείο στα τέλη του 2012.

Ρώσοι και Αμερικανοί ειδικοί θα έχουν διαβουλεύσεις σχετικά με τη «σοβαρή» διαρροή, ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής του ρωσικού τμήματος του ISS, Βλαντίμιρ Σολόβιεφ.

Στο σταθμό ζουν σήμερα έξι άτομα, από τα οποία τρία, ένας Καναδός, ένας Αμερικανός και ένας Ρώσος, προγραμματίζεται να επιστρέψουν στη Γη τη Δευτέρα με ρωσικό σκάφος Soyuz που βρίσκεται ήδη σταθμευμένο στον ISS. Το κέντρο ελέγχου τους ενημέρωσε ότι η διαρροή θεωρητικά δεν εμποδίζει την αποσύνδεση του σκάφους, το θέμα όμως θα πρέπει να εξεταστεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024