Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στους αιθέρες με νέα μπαταρία το Boeing Dreamliner

Στους αιθέρες με νέα μπαταρία το Boeing Dreamliner

Ένα Boeing 787 Dreamliner της Ethiopian Airlines ήταν το πρώτο που απογειώθηκε το Σάββατο το πρωί, κάνοντας μια νέα αρχή για το εντυπωσιακό, αλλά και αρκετά προβληματικό -όπως αποδείχθηκε- μοντέλο της εταιρείας. Το αεροσκάφος εκτέλεσε πτήση από την Αντίς Αμπέμπα στο Ναϊρόμπι.

Ένα Boeing 787 Dreamliner της Ethiopian Airlines ήταν το πρώτο που απογειώθηκε το Σάββατο το πρωί, κάνοντας μια νέα αρχή για το εντυπωσιακό, αλλά και αρκετά προβληματικό -όπως αποδείχθηκε- μοντέλο της εταιρείας.

Το αεροσκάφος εκτέλεσε πτήση από την Αντίς Αμπέμπα στο Ναϊρόμπι.

Aυτή ήταν η πρώτη πτήση από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν τα συγκεκριμένα αεροσκάφη καθηλώθηκαν στο έδαφος, λόγω περιστατικών ανάφλεξης της μπαταρίας.

Η καθήλωση του μοντέλου λόγω της μπαταρίας εκτιμάται ότι κόστισε στην εταιρεία 600 εκατ. δολάρια.

Το σχέδιο αλλαγής του σχεδιασμού της μπαταρίας εγκρίθηκε προ ημερών από την FAA, την αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Η αντικατάσταση των μπαταριών ξεκίνησε όμως από τις ιαπωνικές αεροπορικές εταιρείες ANA και JAL, στις οποίες ανήκουν τα περισσότερα από τα 50 Dreamliner που έχουν παραδοθεί ως σήμερα.

Το 787 Dreamliner, το οποίο σύμφωνα με τη Boeing είναι το πρώτο επιβατικό αεροσκάφος που αποτελείται κυρίως από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακόνημα, είναι το πρώτο αεροπλάνο που χρησιμοποιεί μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες είναι ελαφρύτερες, αποθηκεύουν περισσότερη ενέργεια και φορτίζονται ταχύτερα.

Ο Ράντι Τίνσεθ, αντιπρόεδρος της Boeing Commercial Airplanes, δήλωσε στην εφημερίδα Evening Standard ότι το αεροπλάνο είναι ασφαλές.

«Η μπαταρία περιβάλλεται τώρα από ανοξείδωτο ατσάλι, οπότε στην περίπτωση υπερθέρμανσης δεν υπάρχει οξυγόνο που μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση φλόγας» εξήγησε.

«Ακόμα κι αν υπάρχει καπνός από φωτιά δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει στην καμπίνα ή το κόκπιτ» διαβεβαίωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024