Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύστημα της Eurocopter καθιστά τον πιλότο προαιρετικό

Σύστημα της Eurocopter καθιστά τον πιλότο προαιρετικό

Επιτυχημένη επίδειξη της δυνατότητας να ενσωματώσει σε όλη την υπάρχουσα οικογένεια των ελικοπτέρων της τη δυνατότητα μη επανδρωμένης πτήσης πραγματοποίησε την Πέμπτη η ευρωπαϊκή αεροναυπηγική εταιρεία Eurocopter. Το σύστημα που αναπτύχθηκε από τη Eurocopter, επιτρέπει σε συμβατικά ελικόπτερα της εταιρείας να πετάξουν σε προκαθορισμένες διαδρομές χωρίς άνθρωπο στο κόκπιτ.

Επιτυχημένη επίδειξη της δυνατότητας να ενσωματώσει σε όλη την υπάρχουσα οικογένεια των ελικοπτέρων της τη δυνατότητα μη επανδρωμένης πτήσης πραγματοποίησε την Πέμπτη η ευρωπαϊκή αεροναυπηγική εταιρεία Eurocopter.

Το σύστημα OPV (optionally piloted vehicle -προαιρετικού πιλότου, σε ελεύθερη απόδοση) που αναπτύχθηκε από τη Eurocopter με εσωτερική χρηματοδότηση, επιτρέπει σε συμβατικά ελικόπτερα της εταιρείας να πετάξουν σε προκαθορισμένες διαδρομές χωρίς άνθρωπο στο κόκπιτ.

Το σύστημα χρησιμοποιεί μία βελτιωμένη εκδοχή του συστήματος ελέγχου πτήσης AFCS της εταιρείας και τελευταίας γενιάς συστήματα πλοήγησης. Το υποσύστημα της μη επανδρωμένης πτήσης είναι τοποθετημένο πίσω από τις θέσεις των πιλότων.

Ένας σταθμός βάσης «ανεβάζει» το σχέδιο πτήσης στο ελικόπτερο και είναι υπεύθυνος για άλλα καθήκοντα, όπως η άφεση φορτίων. Σε περίπτωση ανάγκης, στο σύστημα έχει ενσωματωθεί δυνατότητας έκτακτης (αυτόματης) προσγείωσης από θέση αιώρησης.

Η σχετική επίδειξη έγινε την Πέμπτη στην αεροπορική βάση του Ίστρ στη νοτιοανατολική Γαλλία. Ένα ελικόπτερο τύπου EC145, στο οποίο είχε «φορτωθεί» ένα τετραδιάστατο σχέδιο πτήσης, απογειώθηκε χωρίς πιλότο και αφού πέταξε σε μία καθορισμένη διαδρομή προσγειώθηκε στη βάση του.

Στη διάρκεια της πτήσης το ελικόπτερο πραγματοποίησε επιτυχώς άφεση εξωτερικού φορτίου και αιώρηση, αναπαριστώντας μία τυπική αποστολή παρατήρησης. Οι δύο αυτές αποστολές -μεταφορά εξωτερικών φορτίων και επιτήρηση- εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν τα κύρια καθήκοντα των OPV.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024