Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το σενάριο της άσκησης ετοιμότητας για σεισμό στη Θεσσαλονίκη

Το σενάριο της άσκησης ετοιμότητας για σεισμό στη Θεσσαλονίκη

Οι σειρήνες άρχισαν να ηχούν στις 13.04 στο Δήμο Καλαμαριάς της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο άσκησης για την αντιμετώπιση σεισμού άνω των 6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ. Ο κόσμος που βρίσκεται στο κτήριο αρχίζει να τρέχει και ένας εύσωμος κύριος σπεύδει να σώσει έναν τραυματία. Λίγο αργότερα, όμως, παθαίνει και ο ίδιος έμφραγμα. Λίγο αργότερα το κτήριο τυλίγεται στις φλόγες, η πυροσβεστική όμως δεν μπορεί να πλησιάσει καθώς ένα φορτηγό με μπίρες έχει ανατραπεί.

Οι σειρήνες άρχισαν να ηχούν στις 13.04 στο Δήμο Καλαμαριάς της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο άσκησης για την αντιμετώπιση σεισμού άνω των 6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Οι αρχές αντιμετώπισαν την άσκηση ως πραγματικό περιστατικό και εκκένωσαν άμεσα την περιοχή γύρω από το θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», όπου συστεγάζονται το ωδείο και ακόμα δύο υπηρεσίες του δήμου.

Ο κόσμος που βρίσκεται στο κτήριο αρχίζει να τρέχει και ένας εύσωμος κύριος σπεύδει να σώσει έναν τραυματία. Λίγο αργότερα, όμως, παθαίνει και ο ίδιος έμφραγμα.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καταφθάνει στο σημείο, λίγο αργότερα όμως στο ξεσπά πυρκαγιά στο κτήριο. Τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής σπεύδουν στην περιοχή, όπου ήδη βρίσκεται η αστυνομία και ομάδες της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και της δημοτικής αστυνομίας.

Ένα τμήμα του σεναρίου προέβλεπε ότι οι πυροσβέστες βρίσκουν εμπόδιο στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το σημείο: ένα φορτηγό που μετέφερε μπύρες έχει ανατραπεί, και πρέπει να μετακινηθεί από τις υπηρεσίες του δήμου.

Στο μεταξύ, εκκενώνεται μια πολυκατοικία στο Καραμπουρνάκι, όπου βρίσκονται περίπου 30 άτομα, ανάμεσά τους και ένας άνδρας με σπασμένο ισχίο. Αστυνομικός της ομάδας «Ζήτα» ειδοποιεί το ΕΚΑΒ.

Την ίδια ώρα εκκενώνεται και το παρακείμενο σχολείο, όπου η ΕΜΑΚ αναλαμβάνει να απεγκλωβίσει δύο δάσκαλους που έλειπαν στην καταμέτρηση.

Το πέμπτο και τελευταίο σκέλος του σεναρίου αφορά διαρροή στον κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου σε ένα σχολείο στην οδό στη Σοφούλη, όπου δύο παιδιά με άσθμα λιποθυμούν και δέχονται τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ. Το σχολείο εκκενώνεται επιτυχώς καθώς οι πυροσβέστες σχηματίζουν με τις μάνικες «υδατοκουρτίνα» προκειμένου να περιορίσουν το φυσικό αέριο.

«Η έκβαση της άσκησης ξεπέρασε τις προσδοκίες των υπευθύνων. Όλοι οι φορείς και οι υπηρεσίες συνεργάστηκαν άψογα» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργο Τσαμασλής

«Ήταν η πρώτη φορά που έγινε άσκηση με τη συμμετοχή του κόσμου» επισήμανε με τη σειρά του ο Μάκης Γιώτης, ένας από τους συντονιστές της άσκησης στην υπηρεσία πολιτικής προστασίας του δήμου Καλαμαριάς .

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη παρόμοιες ασκήσεις θα γίνουν και σε άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024