Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φουντώνει ο πόλεμος τιμών στους οικιακούς λαμπτήρες LED

Φουντώνει ο πόλεμος τιμών στους οικιακούς λαμπτήρες LED

Σε μια προσπάθεια να χτυπήσει τον ανταγωνισμό εταιρειών όπως η Samsung, η Philips και η Cree, o γερμανικός γίγαντας του φωτισμού OSRAM λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά έναν λαμπτήρα LED που κοστίζει λιγότερο από 10 ευρώ και προορίζεται να αντικαταστήσει τους συμβατικούς λαμπτήρες των 40 watt.

Σε μια προσπάθεια να χτυπήσει τον ανταγωνισμό εταιρειών όπως η Samsung, η Philips και η Cree, o γερμανικός γίγαντας του φωτισμού Osram λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά έναν λαμπτήρα LED που κοστίζει λιγότερο από 10 ευρώ και προορίζεται να αντικαταστήσει τους συμβατικούς λαμπτήρες των 40 watt.

Όπως αναφέρει το Reuters, εκπρόσωπος της Osram, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία διαχωρισμού από τον μητρικό όμιλο Siemens, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο νέος λαμπτήρας φωτοδιόδων θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο στη Γερμανία με τιμή 9,95 ευρώ. Επιπλέον, μια λάμπα LED για την αντικατάσταση των λαμπτήρων 60 Watt θα πωλείται περίπου στην ίδια τιμή στο πλαίσιο προσφοράς γνωριμίας που θα διαρκέσει για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Σήμερα, οι περισσότεροι λαμπτήρες LED για αντικατάσταση συμβατικών λαμπτήρων 40 watt στοιχίζουν περισσότερο από 15 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Osram έρχεται ενάμισι μήνα μετά την εκτίμηση της αμερικανικής Cree για αύξηση των εσόδων της στο τρέχον τρίμηνο, χάρη στο λανσάρισμα ενός αντίστοιχου λαμπτήρα LED που θα πωλείται για λιγότερο από 10 δολάρια στην αμερικανική αγορά.

Λαμπτήρες LED παράγει επίσης η Philips, η οποία παρουσίασε προ ημερών το πρωτότυπο του «πιο αποδοτικού λαμπτήρα LED του κόσμου». Η συσκευή της ολλανδικής εταιρείας θα κυκλοφορήσει το 2015 και προορίζεται να αντικαταστήσει τους μακρόστενους λαμπτήρες φθορισμού στα γραφεία.

Οι φωτοδίοδοι, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ήδη ευρέως για να φωτίζουν τις τηλεοράσεις και τις οθόνες υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων, προσφέρουν πολύ καλύτερη απόδοση από τους συμβατικούς λαμπτήρες πυράκτωσης, καθώς δεν χάνουν τόση ενέργεια υπό μορφή θερμότητας. Προσφέρουν επίσης πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, κοστίζουν όμως σημαντικά περισσότερο.

H συμβουλευτική εταιρεία McKinsey εκτιμά ότι η αγορά λαμπτήρων LED θα μεγαλώσει κατά έξι φορές μέχρι τα 65 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024