Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πράσινο φως στις ΗΠΑ για τη χρήση «τυπωμένων» κρανίων

Πράσινο φως στις ΗΠΑ για τη χρήση «τυπωμένων» κρανίων

Η αμερικανική FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) ενέκρινε μια τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης για ιατρικά εμφυτεύματα, η οποία βοήθησε να αποκατασταθεί το 75% του κρανίου ενός ασθενή.

Η αμερικανική FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) ενέκρινε μια τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης για ιατρικά εμφυτεύματα, η οποία βοήθησε να αποκατασταθεί το 75% του κρανίου ενός ασθενή.

Το σύστημα Οsteofab της αμερικανικής Oxford Performance Materials αρχικά σαρώνει το κρανίο του ασθενούς με τομογραφίες για να δημιουργήσει ένα μοντέλο του στον υπολογιστή. Στη συνέχεια, ένας εκτυπωτής 3D αναλαμβάνει να «τυπώσει» ένα τρισδιάστατο εμφύτευμα, το οποίο τοποθετείται τελικά σε περιοχές που έχουν υποστεί βλάβη από τραυματισμούς ή ασθένειες.

Η επέμβαση, η πρώτη του είδους της στις ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου, έπειτα από την έγκριση που έδωσε η FDA στις 18 Φεβρουαρίου.

«Δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας της ορθοπεδικής που θα μείνει ανεπηρέαστος από αυτή την τεχνολογία» υποστηρίζει ο Σκοτ ΝτεΦελίς, πρόεδρος της εταιρείας, η οποία ήδη διέθετε τέτοια εμφυτεύματα σε χώρες εκτός των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τυπωμένα εμφυτεύματα κρανίου θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο σε περίπου 300 με 500 ασθενείς, όπως τραυματίες πολέμου θύματα τροχαίων ατυχημάτων ή καρκίνου στα οστά.

Η Oxford Performance Materials χρησιμοποιεί συστήματα τρισδιάστατης εκτύπωσης για να παράγει όχι μόνο εμφυτεύματα αλλά και βιομηχανικά εξαρτήματα.

Σχεδιάζει τώρα να υποβάλλει στην FDA αιτήσεις για τη χρήση τυπωμένων εμφυτευμάτων σε άλλα σημεία του ανθρώπινου σκελετού.

Το σύστημα EOS P800 που χρησιμοποιείται για τα εμφυτεύματα δημιουργεί τα τεχνητά οστά από αλλεπάλληλα στρώματα του πολυμερούς υλικού PEKK, το οποίο είναι βιοσυμβατό και μπορεί να γίνεται πορώδες, ώστε να ενθαρρύνει την ανάπτυξη κυττάρων και αιμοφόρων αγγείων στην επιφάνειά του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024