Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Διαδίκτυο είναι δικαίωμα, αποφαίνεται το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο

To Διαδίκτυο είναι δικαίωμα, αποφαίνεται το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο

Το δικαίωμα να ζητήσουν αποζημίωση εάν τους διακοπεί η σύνδεση στο Διαδίκτυο αναγνωρίζει στους πολίτες το γερμανικό Ανώτατο Δικαστήριο, με το σκεπτικό ότι η πρόσβαση στο δικτυακό ιστό είναι «κεντρικής σημασίας» όχι μόνο για την οικονομική αλλά και για την προσωπική ζωή. H Καρλσρούη δικαίωσε Βαυαρό που ζητούσε αποζημίωση από τον πάροχό του επειδή δεν είχε σύνδεση για δύο μήνες.

Το δικαίωμα να ζητήσουν αποζημίωση εάν τους διακοπεί η σύνδεση στο Διαδίκτυο αναγνωρίζει στους πολίτες το γερμανικό Ανώτατο Δικαστήριο, με το σκεπτικό ότι η πρόσβαση στο δικτυακό ιστό είναι «κεντρικής σημασίας» όχι μόνο για την οικονομική αλλά και για την προσωπική ζωή.

H Καρλσρούη δικαίωσε Βαυαρό που ζητούσε αποζημίωση από τον πάροχό του επειδή δεν είχε τηλεφωνική σύνδεση για δύο μήνες. Ο ενάγων είχε ήδη αποζημιωθεί από την εταιρεία επειδή δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο και το φαξ, αλλά όχι, όπως ζητούσε, για το Διαδίκτυο.

Ο Βαυαρός τότε στράφηκε στη Δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση 50 ευρώ για κάθε μέρα χωρίς σύνδεση. Το Συνταγματικό Δικαστήριο τον δικαίωσε, χαρακτηρίζοντας στην απόφασή «τη χρήση του Διαδικτύου οικονομικό αγαθό, η συνεχής διαθεσιμότητα του οποίου είναι κεντρικής σημασίας και στον προσωπικό τομέα».

Η αποζημίωση, πάντως, που του επιδικάστηκε ήταν σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη που ζητούσε. Η εταιρεία θα πρέπει να πληρώσει το ημερήσιο κόστος που θα είχε για τον καταναλωτή η σύνδεση στο Διαδίκτυο για δύο μήνες.

Η υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Ζαμπίνε Λόιτχοϊσερ-Σνάρενμπεργκερ σχολίασε ότι η απόφαση ενισχύει το δικαίωμα των πολιτών στην κοινωνία της πληροφορίας, χαρακτηρίζοντας «αστικό δικαίωμα» την πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024