Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επέτειος 20 χρόνων από την αποστολή του πρώτου SMS

Επέτειος 20 χρόνων από την αποστολή του πρώτου SMS

Επέτειο 20 χρόνων από την αποστολή του πρώτου μηνύματος SMS γιορτάζει στις 3 Δεκεμβρίου 2012 ο πρώτος αποστολέας. Ο Βρετανός Neil Papworth εργαζόταν τότε στην Sema Group Telecoms και στις 3 Δεκεμβρίου 1992 έκανε την δοκιμή μιας νέας υπηρεσίας που προοριζόταν για την Vodafone UK. Μόνο που το πρώτο SMS δεν στάλθηκε από κινητό τηλέφωνο.

Την επέτειο 20 χρόνων από την αποστολή του πρώτου μηνύματος SMS έχει κάθε λόγο να γιορτάζει στις 3 Δεκεμβρίου 2012 ο πρώτος αποστολέας SMS. Ο Βρετανός Neil Papworth εργαζόταν τότε στην Sema Group Telecoms και πριν από δύο δεκαετίες, το 1992, ο 22χρονος τότε μηχανικός έκανε την δοκιμή μιας νέας υπηρεσίας που προοριζόταν για την Vodafone UK. Ήταν το πρώτο SMS, το οποίο, παραδόξως, δεν στάλθηκε από κινητό τηλέφωνο.

«Τα κινητά τηλέφωνα δεν είχαν πληκτρολόγια και έτσι το πληκτρολόγησα σε ένα PC. Έγραψε «Merry Christmas και το έστειλα στον Richard Jarvis της Vodafone, ο οποίος βρισκόταν στο χριστουγεννιάτικο πάρτι της εταιρείας εκείνη την στιγμή», γράφει ο Papworth. Ο Jarvis παρέλαβε το μήνυμα σε ένα Orbitel 901, που ήταν κινητό τηλέφωνο, αν και δεν μοιάζει σε τίποτα με τα σημερινά κινητά τηλέφωνα.

Η ανταλλαγή SMS δεν «απογειώθηκε» αμέσως. Χρειάστηκε να περάσουν μερικά χρόνια, όταν τα κινητά τηλέφωνα θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την αποστολή και την λήψη τους αλλά και όταν η μεταβίβαση SMS από δίκτυο σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας θα γινόταν εφικτή.
{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024