Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απώλεια επαφής με τους ρωσικούς δορυφόρους και τον ISS λόγω κομμένου καλωδίου

Απώλεια επαφής με τους ρωσικούς δορυφόρους και τον ISS λόγω κομμένου καλωδίου

H Ρωσία έχασε για λίγο την επαφή με τους δορυφόρους της και με το ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) λόγω ενός κομμένου καλωδίου στην περιοχή της Μόσχας, μεταδίδουν το απόγευμα της Τρίτης τα ρωσικά πρακτορεία.

H Ρωσία έχασε για λίγο την επαφή με τους δορυφόρους της και με το ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) λόγω ενός κομμένου καλωδίου στην περιοχή της Μόσχας, μεταδίδουν το απόγευμα της Τετάρτης τα ρωσικά πρακτορεία.

Η υπηρεσία Διαστήματος Roscosmos έσπευσε πάντως να διαβεβαιώσει ότι η βλάβη δεν επηρέασε τη λειτουργία των δορυφόρων και του ISS, καθώς οι επικοινωνίες δρομολογήθηκαν τελικά μέσω εναλλακτικών δικτύων.

Το καλώδιο φέρεται να κόπηκε από συνεργείο οικοδομών. «Ένα καλώδιο έχει κοπεί, και το κέντρο ελέγχου πτήσεων [TSOUP, ανατολικά της Μόσχας] δεν έχει πλέον επικοινωνία» δήλωσε ανώνυμη πηγή στο πρακτορείο Interfax.

«Οι ειδικοί μας δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να ελέγχουν από απόσταση τους πολιτικούς δορυφόρους ούτε το ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού» ανέφερε διαφορετική πηγή στο πρακτορείο RIA Novosti.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε στο Interfax ότι το περιστατικό δεν επηρέασε την επικοινωνία με τους στρατιωτικούς δορυφόρους.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο εκπρόσωπος της Roscosmos Αλεξέι Κουζνέτσοφ διαβεβαίωσε αργότερα ότι οι επικοινωνίες έχουν αποκατασταθεί και ότι η βλάβη δεν θα επηρεάσει την αποστολή του σκάφους Soyuz που θα μεταφέρεο πίσω στη Γη τρία μέλη του πληρώματος του ISS τη Δευτέρα.

Σύμφωνα πάντως με το RIA, θα χρειαστούν τουλάχιστον 48 ώρες μέχρι να επιδιορθωθεί το καλώδιο δεδομένων.

Το ρωσικό διαστημικό πρόγραμμα έχει υποστεί μια σειρά από παταγώδεις αποτυχίες το τελευταίο διάστημα, όπως η απώλεια τουλάχιστον τριών δορυφόρων κατά την εκτόξευση, καθώς και η απώλεια της φιλόδοξος αποστολής Fobos-Grunt που θα ταξίδευε στον Φόβο, ένα από τα δύο μικρά φεγγάρια του Άρη.

Μετά τον παροπλισμό των αμερικανικων διαστημικών λεωφορείων, τα ρωσικά Soyuz είναι τα μόνα σκάφη που μπορούν να μεταφέρουν πληρώματα από και προς τον ISS.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024