Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καθηγητής Ιατρικής αναγορεύεται ο Watson της IBM

Καθηγητής Ιατρικής αναγορεύεται ο Watson της IBM

Ο Watson, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που έγινε διάσημο πέρυσι όταν ανακηρύχθηκε πρωταθλητής στο τηλεπαιχνίδι Jeopardy!, αναλαμβάνει τώρα να βοηθά στην εκπαίδευση των φοιτητών σε ιατρική σχολή του Κλίβελαντ. Ο υπερυπολογιστής της IBM είναι σχεδιασμένος να «καταλαβαίνει» ερωτήσεις διατυπωμένες σε απλή γλώσσα και να βρίσκει την απάντηση ανατρέχοντας σε ωκεανούς δεδομένων.

Ο Watson, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που έγινε διάσημο πέρυσι όταν ανακηρύχθηκε πρωταθλητής στο τηλεπαιχνίδι Jeopardy!, αναλαμβάνει τώρα να βοηθά στην εκπαίδευση των φοιτητών σε ιατρική σχολή του Κλίβελαντ.

Ο υπερυπολογιστής της IBM είναι σχεδιασμένος να «καταλαβαίνει» ερωτήσεις διατυπωμένες σε απλή γλώσσα και να βρίσκει την απάντηση ανατρέχοντας σε ωκεανούς δεδομένων.

Από τη νέα του θέση στην Κλινική Κλίβελαντ, ο παντογνώστης υπολογιστής θα αναλύει τα ιστορικά των ασθενών αλλά και το σύνολο της διαθέσιμης βιβλιογραφίας, βοηθώντας τους γιατρούς να καταλήξουν στις πιθανότερες διαγνώσεις. Για την ακρίβεια, ο Watson δημιουργεί μια λίστα πιθανών απαντήσεων τις οποίες κατατάσσει κατά σειρά αξιοπιστίας.

Σύμφωνα με την IBM, οι ποσότητες πληροφορίας στην ιατρική βιβλιογραφία διπλασιάζεται κάθε πέντε χρόνια και ήδη είναι δύσκολο για τους γιατρούς να μένουν ενημερωμένοι. Το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται στην περίπτωση της ογκολογίας, αφού ο καρκίνος θεωρείται ένα σύνολο περίπλοκων ασθενειών που απαιτεί εξατομικευμένη προσέγγιση.

Σύμφωνα πάντα με την ΙBM ο Watson έχει το δυναμικό να βοηθήσει στις διαγνώσεις, από τις οποίες η μία στις πέντε αποδεικνύεται τελικά λανθασμένη.

Εξάλλου, η Κλινική του Κλίβελαντ δεν είναι το μόνο ίδρυμα όπου δοκιμάζεται το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της IBM. Η εταιρεία συνεργάζεται στο πρόγραμμα Watson με το Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan-Kettering στη Νέα Υόρκη, καθώς και με τη μεγάλη, αμερικανική υπηρεσία υγειονομικών υπηρεσιών Wellpoint.

Ο Watson, πάντως, δοκιμάζει τις ικανότητές του και σε άλλα επαγγέλματα, όπως τα αυτόματα συστήματα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και οι οικονομικές υπηρεσίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024