Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μόνο ένας στους τρεις Έλληνες δηλώνει ότι απόλαυσε το σεξ την πρώτη φορά

Μόνο ένας στους τρεις Έλληνες δηλώνει ότι απόλαυσε το σεξ την πρώτη φορά

Μόνο ένας στους τρεις ανθρώπους στην Ελλάδα δηλώνει ότι απόλαυσε την πρώτη του σεξουαλική επαφή, δείχνει έρευνα της Durex που πραγματοποιήθηκε σε 37 χώρες. Σαφής διαφοροποίηση καταγράφεται ωστόσο ανάμεσα στους άνδρες (47%) και τις γυναίκες (16%), οι οποίες ήταν σχεδόν τρεις φορές λιγότερο πιθανό να είχαν απολαύσει την πρώτη τους συνεύρεση. Η έρευνα αναδεικνύει παράλληλα το πρόβλημα της έλλειψης σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Μόνο ένας στους τρεις ανθρώπους στην Ελλάδα δηλώνει ότι απόλαυσε την πρώτη του σεξουαλική επαφή, δείχνει έρευνα της Durex που πραγματοποιήθηκε σε 37 χώρες, και αναδεικνύει παράλληλα το πρόβλημα της έλλειψης σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Στην Ελλάδα, το ποσοστό των ερωτηθέντων που δηλώνουν ότι έμειναν ικανοποιημένοι από την πρώτη τους ερωτική επαφή ήταν 31%, κοντά στον διεθνή μέσο όρο του 30%. Σαφής διαφοροποίηση καταγράφεται ωστόσο ανάμεσα στους άνδρες (47%) και τις γυναίκες (16%), οι οποίες ήταν σχεδόν τρεις φορές λιγότερο πιθανό να είχαν απολαύσει την πρώτη τους συνεύρεση.

Οι κάτοικοι της Βορείου Αμερικής βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης και φαίνεται πως απολαμβάνουν την πρώτη ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα (44%), με τις ΗΠΑ να διατηρούν τα ηνία με ποσοστό 45%. Παρόμοια επίπεδα ικανοποίησης καταγράφηκαν στη Νότια Αμερική (42%), με τη Βραζιλία να είναι στην κορυφή συγκεντρώνοντας ποσοστό 43%.

Η Ευρώπη γενικά βρίσκεται λίγο πάνω από τον μέσο όρο με 36%, ενώ η Ισπανία βρίσκεται ψηλά στη λίστα με 43%.

«Έκπληξη» χαρακτηρίζεται η διαπίστωση ότι μεγάλο μέρος του ευρωπαϊκού πληθυσμού δηλώνει πως θεωρούσε ταμπού την παρθενία (23%), με την Ελλάδα να συγκαταλέγεται στις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά (30%).

Έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης

Η έρευνα αποκάλυψε πως, σε παγκόσμιο επίπεδο, η βασικότερη πηγή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και πληροφόρησης είναι οι συμμαθητές ή φίλοι (42%), ακολουθούμενο από τα βιβλία (41%) και το Διαδίκτυο (35%).

Στην Ελλάδα, τα επίπεδα σεξουαλικής εκπαίδευσης έχουν «σταθερή αυξητική πορεία», ωστόσο ακόμα και σήμερα ένας στους τρεις Έλληνες δηλώνει πως δεν έλαβε ποτέ καμία μορφή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Οι Έλληνες είναι οι πρώτοι που συμβουλεύονται φίλους και συμμαθητές για την σεξουαλική τους πληροφόρηση με το συντριπτικό ποσοστό του 67%, ενώ μόνο το 7% του Ελληνικού πληθυσμού δήλωσε πως έχει λάβει αντίστοιχη διαπαιδαγώγηση από κάποιο εκπαιδευτικό φορέα.

Σχεδόν όλοι, πάντως, αναγνωρίζουν τη σημασία της σεξουαλικής παιδείας: Στην Ευρώπη το 79% των ερωτηθέντων αναγνωρίζει τη θετική επίδραση της σεξουαλικής εκπαίδευσης, ποσοστό που ανεβαίνει στο 82% στη Βόρειο Αμερική και στο 85% στην Αφρική.

Μια άλλη θετική διαπίστωση της έρευνας είναι ότι το 83% των νέων έως 25 ετών δήλωσε πως χρησιμοποιεί προφυλακτικό σε μόνιμη βάση για την αποφυγή κυρίως πιθανής εγκυμοσύνης (48%) και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων (29%).

Η έρευνα διενεργήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας προφυλακτικών Durex από την Harris Interactive. Πραγματοποιήθηκε σε δείγμα σχεδόν 30.000 ατόμων άνω των 18 ετών με τη μέθοδο των διαδικτυακών ερωτηματολογίων.

Τα δεδομένα σταθμίστηκαν ώστε να ισοσκελιστούν οι διαφορές ανάμεσα στον γενικό πληθυσμό και τους χρήστες του Διαδικτύου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024