Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πειρατές του Διαδικτύου στρέφονται στα δίκτυα VPN για να αποφεύγουν τα φίλτρα

Πειρατές του Διαδικτύου στρέφονται στα δίκτυα VPN για να αποφεύγουν τα φίλτρα

Όλο και περισσότεροι χρήστες στρέφονται στα «εικονικά ιδιωτικά δίκτυα», ή VPN, για να έχουν ανώνυμη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και να κατεβάζουν πειρατικές ταινίες και μουσική, δείχνει νέα έρευνα. Δεδομένου ότι τα VPN είναι ασφαλή δίκτυα στα οποία τα δεδομένα μεταδίδονται κρυπτογραφημένα, πολλοί τα χρησιμοποιούν για να παρακάμψουν τα φίλτρα σε χώρες όπου απαγορεύεται η πρόσβαση στο Pirate Bay, έναν από τους δημοφιλέστερους δικτυακούς τόπους για ανταλλαγή αρχείων.

Όλο και περισσότεροι χρήστες στρέφονται στα «εικονικά ιδιωτικά δίκτυα», ή VPN, για να έχουν ανώνυμη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και να κατεβάζουν πειρατικές ταινίες και μουσική, δείχνει νέα έρευνα.

Σύμφωνα με το BBC, μελέτη του Πανεπιστημίου της Λουντ της Σουηδίας δείχνει αύξηση 40% στους νέους 15-25 ετών που χρησιμοποιούν VPN από το 2009 έως σήμερα.

{{{ moto }}}Δεδομένου ότι τα VPN είναι ασφαλή δίκτυα στα οποία τα δεδομένα μεταδίδονται κρυπτογραφημένα και ανώνυμα, πολλοί φαίνεται ότι τα χρησιμοποιούν για να παρακάμψουν τα φίλτρα σε χώρες όπου απαγορεύεται η πρόσβαση στο Pirate Bay, έναν από τους δημοφιλέστερους δικτυακούς τόπους για ανταλλαγή αρχείων.

Εντολή να εμποδίζουν την πρόσβαση στo Pirate Bay έχουν οι πάροχοι διαδικτυακής πρόσβασης σε Βέλγιο, Δανία, Αυστρία, Φινλανδία, την Ισπανία. Στη Βρετανία, επίσης, πέντε από τους μεγαλύτερους παρόχους συμφώνησαν να εμποδίζουν την πρόσβαση.

«Όπως συμβαίνει συνήθως, υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να παρακάμψει κανείς το μπλόκο. Χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία VPN για να γίνεται ανώνυμοι και να έχετε διαδικτυακή πρόσβαση χωρίς λογοκρισία» λέει τώρα το Pirate Bay, αντιδρώντας στις εξελίξεις στη Βρετανία.

Από την πλευρά του, ο Μαρκ Μάλιγκαν, ανεξάρτητος αναλυτής σε θέματα μουσικής, αναφέρεται στην αυξανόμενη δημοφιλία υπηρεσιών VPN όπως το BT Guard (Bit Torrent Guard) και HideMyAss (η μετάφραση είναι άσεμνη).

«Τα VPN θα μπορούσαν να γίνουν το νέο μέτωπο στον πόλεμο κατά της πειρατείας» προβλέπει.

Πάντως, τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Διεθνής Ομοσπονδία Φωνογραφικής Βιομηχανίας (IFPI) δείχνουν ότι, παρά τα εικονικά δίκτυα, η χρήση του Pirate Bay έχει περιοριστεί δραματικά στις χώρες όπου επιβλήθηκε μπλόκο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024