Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζεται η διαρροή φυσικού αερίου από πλατφόρμα στη Βόρεια Θάλασσα

Συνεχίζεται η διαρροή φυσικού αερίου από πλατφόρμα στη Βόρεια Θάλασσα

Ομάδα ειδικών κατάφερε για πρώτη φορά να πραγματοποιήσει αυτοψία στην πλατφόρμα της γαλλικής Total στη Βόρεια Θάλασσα, από την οποία διαρρέουν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με την Total, τα 200.000 κυβικά μέτρα αερίου που απελευθερώνονται από τη γεώτρηση κάθε μέρα παραμένουν σε χαμηλό ύψος και δημιουργούν κίνδυνο ισχυρής έκρηξης.

Ομάδα ειδικών κατάφερε για πρώτη φορά να πραγματοποιήσει αυτοψία στην πλατφόρμα της γαλλικής Total στη Βόρεια Θάλασσα, από την οποία διαρρέουν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με την Total, τα 200.000 κυβικά μέτρα αερίου που απελευθερώνονται από τη γεώτρηση κάθε μέρα παραμένουν σε χαμηλό ύψος και δημιουργούν κίνδυνο ισχυρής έκρηξης.

Ερευνητές της Greenpeace που πλησίασαν την πλατφόρμα τη Δευτέρα ανέφεραν ότι εντόπισαν μια ελαιώδη ουσία στην επιφάνεια, ωστόσο η Total διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για υλικό που προέρχεται από τη συμπύκνωση του αερίου, και όχι για πετρέλαιο.

Την Πέμπτη, ομάδα οκτώ ειδικών αναχώρησε με ελικόπτερο από το Ομπερντίν της Σκωτίας και επιθεώρησε την πλατφόρμα, περίπου 240 χιλιόμετρα από τις βρετανικές ακτές.

Η αυτοψία ήταν ένα «ορόσημο» που ανοίγει το δρόμο για την επιχείρηση σφραγίσματος του υποθαλάσσιου κοιτάσματος.

Η Total θα επιχειρήσει να δώσει τέλος στην κρίση ανοίγοντας δύο γεωτρήσεις εκτόνωσης και διοχετεύοντας στο προβληματικό φρεάτιο «βαριά λάσπη» σε υψηλή πίεση.

Οι 238 εργαζόμενοι της πλατφόρμας απομακρύνθηκαν με ασφάλεια όταν έγινε αντιληπτή η διαρροή στις 25 Μαρτίου.

Στην αυτοψία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ειδικοί της αμερικανικής εταιρείας Wild Well Control, η οποία ειδικεύεται στη διαχείριση ατυχημάτων στην πετρελαιοβιομηχανία και είχε συνεργαστεί με την BP για την αντιμετώπιση της γιγάντιας πετρελαιοκηλίδας από την πλατφόρμα DeepWater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού το 2010.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024