Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Android τραγανίζει τη μερίδα της Apple στην αγορά των tablet

Το Android τραγανίζει τη μερίδα της Apple στην αγορά των tablet

H Apple παραμένει η κυρίαρχη δύναμη στην αγορά των υπολογιστών-ταμπλέτα, ωστόσο το Android της Google φαίνεται ότι κερδίζει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο σε παγκόσμιο επίπεδο. Γενικά, το 2011 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τις ταμπλέτες, καθώς οι πωλήσεις εκτινάχθηκαν στα 66,9 εκατομμύρια κομμάτια, συγκριτικά με 18,6 εκατ. το 2010.

H Apple παραμένει η κυρίαρχη δύναμη στην αγορά των υπολογιστών-ταμπλέτα, ωστόσο το Android της Google φαίνεται ότι κερδίζει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Strategy Analytics, στο τελευταίο τρίμηνο του 2011 το iPad της Apple αντιστοιχούσε στο 58%, ποσοστό μειωμένο κατά 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Στο ίδιο διάστημα, οι διάφορες συσκευές Android, όπως τα Samsung Galaxy και τα Motorola Xoom, αύξησαν το μερίδιό τους κατά 10% και έφτασαν στο 38%.

Τελευταία έρχεται η Microsoft, της οποίας το λειτουργικό Windows συγκεντρώνει μερίδιο 1,5%.

«Το Android αποδεικνύεται μέχρι στιγμής σχετικά δημοφιλές μεταξύ των κατασκευαστών tablet, παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για τον κατακερματισμό του λειτουργικού συστήματος Android, τη διεπιφάνεια χρήσης και το οικοσύστημα του καταστήματος εφαρμογών» σχολιάζει η Strategy Analytics.

Γενικά, το 2011 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τις ταμπλέτες, καθώς οι πωλήσεις εκτινάχθηκαν στα 66,9 εκατομμύρια κομμάτια, συγκριτικά με 18,6 εκατ. το 2010.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το Android έχει ξεπεράσει και το iOS της Apple ως δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024